Ez már visszataszító – 5 kibírhatatlan pártípus a baráti társaságban

Ez már visszataszító – 5 kibírhatatlan pártípus a baráti társaságban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ez már visszataszító – 5 kibírhatatlan pártípus a baráti társaságban

Egyedülállóként könnyű azonosítanod, hogy kinek a jelenléte van rossz hatással a hangulatodra. Párkapcsolatban élve azonban már egy árnyalatnyival nehezebb a helyzet – főleg, ha négyesben találkoztok, hiszen a másik duó viselkedése akaratlanul is befolyásolhat titeket.

A veszekedők

A lánynak nem tetszik az étterem, amit a fiú választott. Utóbbi mérgelődik, mert nem is az ő feladata lenne az ilyesmi. Mire megérkezik a főétel, már kínos csöndben ücsörögtök mind a négyen, mert te és a párod nem akartok belefolyni a kettejük küzdelmébe.
Ha a helyzet engedi, a hangulat oldásáért lazán odavetheted: „rátok férne egy békülős szex”. Amennyiben viszont gyakran ismétlődik a kínos jelenet, érdemes átgondolnod, van-e értelme a velük töltött időnek.

A versenyzők

Minden alkalmat megragadnak, hogy az orrod alá dörgöljék: az ő életük fantasztikusan tökéletes, nem úgy, mint a tiéd. Minden megadatik nekik az ötcsillagos luxusnyaralástól kezdve a heti tíz kamatyolásig, és nem restek éjt nappallá téve hangoztatni.
Még ha irigység nincs is benned, egy idő után mérgezni kezdi a dolog a lelked, hiszen eszedbe juthat, hogy ők szerencsésebb, nyerőbb párost alkotnak, mint te és a kedvesed. A dicsekvők egyébként mindig kompenzálnak valamit a kérkedéssel. Megszabadulni tőlük felér egy lelki felüdüléssel!

A flörtölők

Ha egy pár egymással flörtöl nyilvánosan, bizonyos fokig még bájos is lehet. De mi van akkor, ha baráti duó valamelyik tagja veled évődik, esetleg a pasiddal?
A kétértelmű megjegyzések, a „véletlen” érintések és a komolytalan ajánlatok csak az első néhány alkalommal viccesek – néha még akkor sem. Amennyiben a helyzet zavar téged, próbáld meg őszintén tisztázni a többi féllel!

A vakmerők

Az egyik barátotok még tombolós korszakát éli? Hol kiskorú a párja, hol kétszer idősebb nála, esetleg azokra hajt, akik csak néhány hetet töltenek ebben az országban? Míg a te életed már nyugodtabb mederben folyik, az övé csak most árad igazán.
Olykor egy pillanat erejéig még irigyelheted is a szabadságát. Nyugi, előbb-utóbb be fog nőni a feje lágya, tehát ön- vagy közveszélyes magatartás híján semmi szükség a haveri kapcsolat megszakítására.

A kapcsolatfüggők

Az egyik barátod vagy barátnőd éveken át szingli volt, és már annyira unta a helyzetet, hogy belement egy nem éppen építő viszonyba? Ráadásul most még úgy is tesz, mintha új párja volna élete legjobb partija?
Ilyenkor szinte lehetetlenül nehéz lehet tartani a szád, s ellenállni a kísértésnek, hogy szembesítsd őt a kegyetlen tényekkel. De ez nem a te feladatod, megteszi majd helyetted az élet. Ha pedig mégis sokáig együtt maradnak, talán mindvégig nekik volt igazuk.

A kiiktatás lépései

Nem bírod tovább? Akkor először próbálkozz az elektronikus lekoptatással: csak jókora késéssel válaszolj az üzenetre, ha egyáltalán megteszed. A második fázis, hogy személyes találkozó egyeztetésénél „keddhez három hétre” érj rá. A harmadik szakaszban valószínűleg már nálad lesz az időpontajánlás labdája. Mondd azt, hogy csörögsz, ha majd lazább lesz a programod. Végül pedig eljön az az egyszerre fájdalmas és felszabadító pont, amikor nem idegeskedsz többé miattuk…
 
Tökéletes emberi kapcsolat nem létezik, éppen ezért eszünk ágában sincs azt javasolni, hogy a legkisebb kellemetlenség esetén hátrálj ki. Ha viszont valakinek a viselkedése módszeresen megmérgezi a magánéleted, teljesen jogos az önvédelem. Egy baráti viszony megszakadása mindig kudarc, de még mindig jobb, mintha a párkapcsolatod csődölne be miatta hosszú távon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást