VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Egy jó kis kelt tészta, finom virsli, két ügyes kéz. Röviden ennyi a recept. Na, meg a szívvel-lélekkel végzett munka.
Roppant laktató ez a finomság. Ha vendégeket vársz, 2-3 tepsivel is megsüthetsz belőle. Meglátod, mindenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1 csomag instant élesztő
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál cukor
- 8 szál frankfurti virsli
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Az átszitált lisztet összekeverjük az instant élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, és a langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Konyharuhával letakarva meleg helyen 40-45 perc alatt duplájára kelesztjük.