Egy jó kis kelt tészta, finom virsli, két ügyes kéz. Röviden ennyi a recept. Na, meg a szívvel-lélekkel végzett munka.
Roppant laktató ez a finomság. Ha vendégeket vársz, 2-3 tepsivel is megsüthetsz belőle. Meglátod, mindenkinek ízleni fog!
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 kiskanál só
- 1 csomag instant élesztő
- 2 dl tej
- 1 evőkanál olaj
- 1 kiskanál cukor
- 8 szál frankfurti virsli
- 1 tojás a kenéshez
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Az átszitált lisztet összekeverjük az instant élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az olajat, és a langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Konyharuhával letakarva meleg helyen 40-45 perc alatt duplájára kelesztjük.
Egy 25×35 cm-es tepsit sütőpapírral borítunk.
A megkelt tésztát tepsi nagyságúra kinyújtjuk.
Hosszában, a szélektől 2 cm-t kihagyva késsel 1 cm-re egymástól bevágjuk a tésztát.
A virsliket beleszőjük a tésztába, vagyis minden második tészta alatt átbújtatjuk. Amikor egy sorral készen vagyunk, jöhet a következő. Egy sorral toljuk el a virsli bújtatását. Ott legyen a virsli felül, ahol előtte alul volt. Így lesz szép rácsos a minta. Így lesz rácsos lábtörlő.
Felvert tojással kenjük le a virslis lábtörlőt. Szórjuk meg szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg.
Salátával körítve tálaljuk. Jól illik hozzá a ketchup és a mustár is.