Viola, pigment nélküli, vagy különböző színű? Az 5 legszebb szem a világon

Viola, pigment nélküli, vagy különböző színű? Az 5 legszebb szem a világon

Címlap / Stílus / Arc / Viola, pigment nélküli, vagy különböző színű? Az 5 legszebb szem a világon

Azt mondják, mindenkinek szép szeme van, de azért vannak egészen különleges szempárok is. Ha megnézünk egy arcot, minden bizonnyal az illető szeme az, amit legelőször megfigyelünk, még akkor is, ha nem mindig emlékszünk pontosan a szemszínére. Látószervünk csaknem 80 százalékban felelős azért, hogy mit fogunk fel környezetünkből, ezért nem túlzás azt mondani, hogy ez az első számú érzékelőszervünk. A szemek szerte a világon különböző alakúak és a szivárvány minden színében pompáznak. Minden ember szeme olyan egyedi, mint az ujjlenyomata, így szempárunk rengeteget elárul rólunk. Talán ezért is mondják, hogy a szem a lélek tükre.

Ugyan a szépség relatív, de az alábbi szemek mindenhol vonzónak számítanak. A tied köztük van?

Ibolyakék

Manapság mindenkinek könnyen lehet ibolyakék szeme, hiszen csak be kell tennie egy színes kontaktlencsét és kész.

Régen azonban még nem voltak ilyen technikai vívmányok, így ha valakinek természetes módon volt viola színű szeme, az nagy dolognak számított.

Ennek a szemszínnek a leghíresebb tulajdonosa nem más volt, mint az ünnepelt színésznő, Elizabeth Taylor.

Ugyan pályája elején még fekete fehér filmekben szerepelt, de a színesfilm elterjedésével milliók csodálhatták varázslatos, indigókék tekintetét.

 

Felemás színű szemek

A legtöbb ember mindkét szeme ugyanolyan színben pompázik és amíg el nem terjedtek a felemás szemű husky kutyák, addig szinte nem is tudtuk, hogy ez bizony az embernél is előfordulhat.

Ezt a jelenséget heterokrómiának nevezik és nem is egyféle változata van!

A részleges heterokrómia az, mikor egy szemen belül más színű az írisz, a centrális heterokrómia meg az, mikor a pupilla körüli résznél más színű a szivárványhártya.

A sztárok közül talán Kate Bosworth-nek áll jól a legjobban a felemás szín.

Pigment nélküli szem

Az albinizmus azt jelenti, hogy az illető haja és bőre nem tartalmaz pigmentet, de nem is gondolnánk, hogy ez a szemeikre is igaz.

A legtöbb társadalom kicsit ijesztőnek tartja az albínó embereket és ugyan kinézetük valóban szokatlan, de szemük minden esetben különlegesen szép.

Sajnos nem látnak túl jól, hiszen semmilyen pigment nem védi szemüket a napsugárzás elől, de fehéres szőke szempilláikkal keretezett levendula színű szemeik kivétel nélkül csodaszépek.

 

Hatalmas szemek

A nagy szem minden kultúrában szépnek számít, olyannyira, hogy a keleti országokban évente nők százezrei fekszenek kés alá, hogy az úgynevezett mongolredő eltávolításával szemeik nagyobbnak tűnjenek.

Lehet, hogy a gyermeki bájt látjuk tudat alatt a világra rácsodálkozó, nagy szemekben, mindenesetre tény, hogy akinek ilyen szempárja van, az szinte hipnotizálja azt, akire néz.

A hatalmas szemekben rengeteg érzelem lapul, talán éppen ezért sikeres színésznő Zooey Deschanel vagy a Szívek Szállodájából ismert Alexis Bledel.

 

Macskaszem

Szemünk sokféle színű és formájú lehet.

Titokzatos lehet a mandulavágású szem, gyermekien bájos az előbb említett hatalmas szem, de talán a legszexibb forma a macskaszem.

Ha tussal kihúzzuk szemünket, pontosan ezt a hatást kívánjuk elérni, nem csoda, hogy ez a smink-tipp mindenkinek jól áll.

A nyolcvanas években CC Catch énekesnő futott be – felejthető slágerein kívül – azzal, hogy ellenállhatatlan macskaszemei voltak, napjainkban pedig Angelina Jolie igéző zöld szemei jutnak eszünkbe, ha a macskaszemre gondolunk.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást