A világ 8 legszebb szigete

A világ 8 legszebb szigete

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / A világ 8 legszebb szigete

„Egy hellyel éppúgy szerelembe eshetsz, mint egy emberrel” – mondta Alec Waugh brit író, s milyen igazat szólt! A szigetek különleges aurája egyébként is bárkit könnyedén magával ragad, de közöttük is vannak olyanok, amelyeket különleges bájjal ruházott föl a természet.

Santorini

A Görögországhoz tartozó sziget napfényes, kavicsos partjait az Égei-tenger mossa. A BBC Travel műsora szerint olyan egyedülálló érzést nyújt ott lenni, mely a világon sehol máshol nem érhető el.
Az apró földdarab már túlélt egy hatalmas vulkánkitörést, és kék-fehérbe öltözve vár, hogy megnézd rajta a naplementét.

Maui

A hawaii sziget egzotikus tengerpartjai mellett elképesztően gyönyörű vízeséseket, gazdag növényzetet és decembertől májusig bálnákat is tartogat.
Egyik legfőbb látványossága a Haleakala vulkán. Ha ide igyekszel, amerikai dollárt kell váltanod, és elég angolul beszélned.

Madeira

Portugália egyik legnevesebb borvidéke üdülőparadicsom is egyben. Hotelek, éjszakai szórakozóhelyek, kaszinók és ínyenc éttermek várják a kényeztetésre vágyó turistákat, akik a nap 24 órájában élettel töltik meg a szigetet.
A végtelen Atlanti-óceán látványa már csupán hab a tortán!

Boracay

A Fülöp-szigetek része felkerült a nívós Travel + Leisure’s szaklap legszebbjeinek listájára.
A világ legérintetlenebb tájainak egyike hófehér homokos tengerpartokkal, luxus kiszolgálással és búvárkodási lehetőséggel kecsegtet. Itt minden az érzékek felébresztéséről szól!

Capri

Az olasz szigetről Frank Sinatra is énekelt, s a helyhez megannyi szerelmi legenda kötődik.
A mediterrán környezet egzotikus és látványos egyben, amelyet elbűvölő építészeti megoldások, fantasztikus kültéri étkezési lehetőségek tesznek teljessé az olasz konyha remekeivel. Foglalj tengerre néző szobát, ha igazán fényűzővé akarod tenni a nyaralást!

Fidzsi

A Csendes-óceán áttetszően tiszta vize mossa a homokos partokat, amelyek több mint 2 000 kilométerre vannak a legközelebbi szárazföldtől, Új-Zélandtól.
Trópusi naplemente témában nincs olyan hely a világon, amely überelni tudná ezt a földrészek között lebegő kis szigetet.

San Juan

Ha szeretnéd az Amerikai Egyesült Államok közelében élvezni az egzotikumot, a Seattle melletti szigetet neked találták ki!
Kajakozhatsz, bálnákat csodálhatsz, kirándulhatsz, és éjjeli sétákon csodálhatod meg a csillagokat. Ez aztán a romantika!

Scilly-szigetek

Vilmos herceg és neje, Katalin itt töltötte nászútját. Az Egyesült Királysághoz tartozó kisebb szigetcsoport elképesztő közelségben tartogat trópusi hangulatot. A National Geographic föl is vette a világ 10 legszebb szigetének hivatalos listájára. Bónuszként az angol építészetet is megcsodálhatod rajta.
Amennyiben távoli szigetre tervezed a vakációt, érdemes utána járnod a biztosítási lehetőségeknek, illetve az olyan alapvető információknak, mint hogy merre található a legközelebbi bevásárlóközpont vagy orvosi rendelő.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást