Életmód / Család

Íme a világ legnagyobb testű kutyái: némelyik inkább medvének tűnik

Kicsik, nagyon, hosszú vagy rövid szőrűek, a kutyákat egyszerűen minden formában imádjuk. Ezek a hatalmas óriások is pillanatok alatt belopták magukat a szívünkbe, még akkor is, ha jó eséllyel az egész kanapén elfoglalják.

Bordeaux-i dog

Ez a kutya természetéből adódóan igazi házőrző, kellemes, nyugodt, szelíd és türelmes természete mellett igazán lojális is, kitartóan figyeli a családja által birtokolt területet.

Bár nagyon erős és izmos kutya, zömök felépítése miatt mérsékelt testmozgást igényel, rövid szőrét pedig könnyű gondozni.

 

Cane Corso

Izmos, nagy csontozatú, erős megjelenésű kutya, eredetileg vaddisznó vadászatára és vagyonőrzésre tenyésztették ki Olaszországban.

Hatalmas teste érző szívet takar, intelligens, sportos, nagy mozgásigényű eb, akinek rövid szőrzetét könnyű gondozni, a fogai viszont rendszeres odafigyelést igényelnek gazdájától.

 

Újfundlandi

Ez a hatalmas és nagy munkabírású kutya egy igazi bújós, szeretetéhes személyiség tulajdonosa.

Hűséges, odaadó társ, sűrű bundájába jól esik belebújni, viszont rendszeres gondozást is igényel: minden nap át kell fésülni, és a rendszeres testmozgás is elengedhetetlen ennél a kutyánál, ha meg akarjuk őrizni az egészségét.

 

Bernáthegyi

Erős, izmos, a szíve viszont vajból van.

Sűrű, erős szőrzete rendszeres ápolást igényel, évente kétszer vedlik és a nyáladzásra is hajlamos, erre tulajdonosának fel kell készülnie.

Ugyanakkor a bernáthegyi imádja a gyerekeket, így – természetesen a megfelelő odafigyelés és nevelés mellett – családok számára is remek kutya lehet belőle.

 

Bullmasztiff

Ezek az erős, zömök felépítésű kutyák olyanok, akár egy négy lábon járó tank: általában jó az egészségük, szőrzetük kevés gondozást igényel és a mozgásigényük sem túl nagy.

Ösztönös házőrzők, de jellemzően keveset ugatnak, a családjuk körében pedig igazi báránnyá változnak, szeretik az ember közelségét.

 

Nápolyi masztiff

Ennek a hatalmas kutyának szinte védjegye a ráncos, lógó bőr, amitől olyan ellenállhatatlanul szeleburdi feje lesz.

Mozgásigényük közepes, szőrük ápolása könnyű, viszont sokat nyáladzanak.

Szelíd, nyugodt természetű kutyák, idegenek mellett azonban előjöhet belőlük az őrző-védő hajlam, különösen, ha valami miatt fenyegetve érzik a családjukat.

 

Angol masztiff

Az American Kennel Club leírása szerint az egyik legnagyobb testű kutya, ugyanakkor szelíd és hűséges természet jellemzi.

Nagyon igénylik az ember közelségét, a család teljes jogú tagjaként lehet csakis kezelni őket, hiszen akkor boldogok, ha a „falkájukkal” lehetnek.

Könnyű testmozgást és kevés szőrápolást igényelnek.

 

Német dog

Méretei zavarba ejtőek, ám a német dog egy szelíd óriás: nyugodt, türelmes és odaadó természete miatt remek családi kutya is válhat belőle, aki minimális szőrápolást és napi testmozgást igényel, természetesen a megfelelő törődés, odafigyelés és okítás mellett, hiszen intelligens kutya, aki alig várja, hogy tanulhasson valamit.