A világ 10 legkevésbé ismert, nagyon különleges kutyafajtája

A világ 10 legkevésbé ismert, nagyon különleges kutyafajtája

Címlap / Életmód / Család / A világ 10 legkevésbé ismert, nagyon különleges kutyafajtája / 3. oldal

Coton de tuléar

Hiába létezik ez a madagaszkári fajta már az 1600-as évektől számítva, mégis nagyon kevés van belőlük. Olyannyira, hogy szülőhazáján kívül gyakorlatilag nem is ismerik az emberek.

Kis mérettel rendelkezik, és puha, vattaszerű fehér bundája van. Jól tud szocializálódni, és mindig elképesztően vidám, izgága, pajkos és játékos, így a kisgyermekek, felnőttek mellé egyaránt jó választás.

A gazdájához nagyon ragaszkodik, ezért nem is szeret egyedül maradni: vele tart, ha úszni kell, vagy kirándulni, utazni. Igazán hű társ, aki még az idegenekkel szemben is nagyon nyitott.

Coton de tuléar kutya
istockphoto

Olasz drótszőrű vizsla

Olasz griffonként is emlegetik ezt a sűrű, szálkás szőrzettel rendelkező, nagy méretű kutyát. Nagy erénye, hogy igazán könnyen kezelhető, hallgat a gazdájára, és jól tud alkalmazkodni szinte bármihez.

Jó természetének köszönhetően nem csak Olaszországban, de már Európa más pontjain, sőt, az Egyesült Államokban is egyre népszerűbbé válik.

Vadászatok során előszeretettel viszik magukkal, mivel nagyon jó szaglása van, és sértetlenül képes elhozni az elejtett vadat.

Ezen kívül családi kutyának sem utolsó, mivel ragaszkodó típus, aki a gyerekekkel is jól kijön.

De csakis nagy, kertes házba javasolják a szakértők, mivel óriási a mozgásigénye, és a kisebb helyeken rosszul érzi magát.

Spinone Italiano - Olasz drótszőrű vizsla
istockphoto

Svéd lapphund

Különleges szépséggel megáldott, fekete színű kutya a svéd lapphund, akit egykor rénszarvasok terelésére használtak.

Ma már sokoldalú személyisége miatt inkább társasági kutya lett belőle: igazán ragaszkodó, barátságos eb, aki imádja a gazdáját. Ugyanakkor nem csak a játék élteti, hiszen szívesen dolgozik, segít az állatok terelésében is.

Kimondottan nagy intelligenciával van megáldva, ami miatt agility, terelési, követési versenyeken egyaránt kiemelkedő helyezéseket érhet el. Kinézetét tekintve spitz alkata van, azonban kisebb, mint társai. A szőrzete viszont víz-, és időjárásálló, így a szabadban érzi jól magát igazán, lehetőleg minél nagyobb kertekben.

Svéd lapphund

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást