Marabu
Ez az Afrikában honos gólyaféle nem véletlenül került fel a listára. A feje kopaszsága még nem lenne olyan szembeszökő, de a vöröslő bőrnek, és a fekete foltoknak köszönhetően olyan, mintha oszlásnak indult volna.
Szüksége is van kopasz kobakjára, mivel elsősorban dögökkel táplálkozik, és így nem ragad meg mindenféle kulimász a többi madárnál itt lévő tollakon. Persze a marabu emellett vadászik is, rovarokra, kisebb rágcsálókra és madárfiókákra, melyeket a levegőből cserkész be, ahol tetemes testmérete miatt inkább csak vitorlázik.
A cikk folytatódik, lapozz!Tovább olvasom »
Kedd reggel elküldjük a hét legolvasottabb Életmód-cikkeit, vasárnap pedig a teljes heti válogatást. Ingyenes, és bármikor leiratkozhatsz.






