Otthon / Szórakozás

A világ legbizarrabb ruhái a divatkifutókon!

A világ legbizarrabb ruhái a divatkifutókon!

A divat világában olykor elképesztő dolgok történnek. Egyes divattervezők ugyanis sokszor nem elégednek meg a hagyományos anyagokkal és funkciókkal, így időről időre napvilágot látnak kissé bizarr és különleges ruhadarabok.

Beszélő póló

Első ránézésre teljesen átlagos pólónak tűnik, pedig ez egy olyan kreáció, mely segít csúcsformába maradnunk. A Move by ElectricFoxy nevű fantasztikus darab ugyanis számtalan apró érzékelőt rejt magában, így nyomon tudja követni, hogyan is végezzük torna közben a gyakorlatokat. Amennyiben valami problémát, hibát észlel, küldi is rögtön az üzenetet az okostelefonunkra.
Segítségével elkerülhetőek az esetleges sérülések, és megtanuljuk, hogyan is mozogjunk ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból. Nagyszerű találmány műtétek utáni lábadozáshoz, de persze azoknak is, akik le szeretnének adni pár kilót. A póló egyelőre még nincs forgalomban, de állítólag már nem kell sokáig várnunk rá.

Hűsítő melltartó

Nyáron, a nagy melegben mindenki arra vágyik, hogy valahogy lehűtse magát. Erre tökéletes megoldás lehet az a melltartó, amelyet a Triumph mutatott be nemrégiben. A Super Cool Bra névre keresztelt ruha titka a benne lévő gél párnában rejlik, melyet ha beteszünk a hűtőbe, az két óra múlva megfagy, és hosszan tartó hűsítő érzést biztosít.
Szerencsére ezt a tervezők sem gondolták komolyan, ugyanis ezzel a kreációval csupán az energiatakarékosságra szerették volna felhívni a figyelmünket, hogy csökkentsük a légkondik használatát a nagy melegben.

Nyomtatott ruhák

Pár éve forgalomban van egy különleges, 3D-s nyomtató, mely speciális anyagból készült tárgyakat tud nyomtatni. Ezzel a technológiával készültek már dizájner bútorok, de fehérneműk, sőt, cipők is!
Igaz, külalakra és kényelemre nem a legjobb, viszont maga az ötlet zseniális. Ki tudja, talán egy idő múlva mi magunk fogjuk a számítógépen megtervezni a ruháinkat, és utána egyszerűen csak kinyomtatjuk.

Tejből készült ruha

Jó hír a száraz bőrűeknek, hogy már létezik tejszövetből készült ruha is, amely biztosan egész nap folyamatosan hidratál majd. Anke Domaske ugyanis kazeinből készített egy olyan tejszövetet, amelynek molekulái olyannyira szorosan kapcsolódnak egymáshoz, hogy nem indulnak bomlásnak.
Szinte bármilyen fazonú, színű ruhát lehet így készíteni, ami igazán praktikus, mivel amellett, hogy öltöztet, táplálja a bőrt is és késlelteti az öregedést.

Kép forrása: ecouterre.com

Kutyaszőr ruha

Sok féle szőrből készült már ruha, de kutyaszőrből még nem. Egy asszony azonban úgy döntött, nem hagyja kárba veszni bobtail kutyusa szőrét, és eleinte zoknikat, majd később mindenféle ruhát készített belőle.
Az ötlet azonban nem aratott túl nagy sikert, főleg az allergiások miatt, de a hölgy ennek ellenére nem áll le a ruhák gyártásával, ugyanis szerinte igazán puha és meleg darabokat lehet előállítani belőle, méghozzá igazán olcsón!

Hűsítő póló

Az elmúlt években nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy nyáron csillapítani tudják a melegérzetünket.  A Columbia piacra dobta az Omni Freeze Zero nevezetű pólóit, amelyekbe polimerből készült hűsítőbetéteket szőttek, amik az izzadság hatására megduzzadnak, így hűtenek.
A profi sportolókkal letesztelt kreációk nagy sikert aratnak, így nem csak a hétköznapokra, de kiránduláshoz, mozgáshoz is bátran felvehetjük.

Műkörömből készült ruha

Újrahasznosítás címszó alatt rengeteg ruhakölteményt készítettek már. Legutóbb színes műkörömből alkottak ruhákat, ami messziről fantasztikus, csillogó bulizós darabnak látszik, csak közelebbre érve látható, miből is áll. Létezik belőle estélyitől elkezdve fehérneműig szinte minden, persze csupán bemutató darabként.
Láthatjuk, a fantázia és a technika segítségével bámulatos dolgokra képes az ember. Lehet, hogy nem minden találmány éri el a várt sikert, ámde különlegességként biztosan megmaradnak a köztudatban ezek a kreációk.

Kép forrása: Charlie Le Mindu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást