Vidám, színes DIY inspirációk első szülinapra

Vidám, színes DIY inspirációk első szülinapra

Címlap / Otthon / Dekor / Vidám, színes DIY inspirációk első szülinapra

A gyerkőc első szülinapját általában a szülők várják legjobban, hiszen a kicsi még nincs teljesen tudatában az ünnepnek, ám ettől még biztosan nagyon fogja élvezni, ha az ajándék mellett színes, vidám dekorációval is készültök erre a napra. A díszítésre nem kell vagyonokat költened, cikkünkben ölteteket adunk, hogyan készítheted el saját kezűleg!

Csokornyakkendő az asztalra

Nem csak szülinapra, bármilyen alkalomra bevethető a csokornyakkendő formára hajtogatott szalvéta, mellyel könnyedén bohókássá varázsolhatod a terítéket. Kisfiú zsúrjára passzol a leginkább, ugyanakkor rózsaszínben akár kislányod partiját is feldobhatod vele.

Ez a szalvétatechnika kerti partikra is jól jöhet, ugyanis az egyébként nem túl elegáns, ám annál praktikusabb eldobható evőeszközt is ünnepi köntösbe bújtathatod segítségével.

Hajtogatása pofonegyszerű: a szalvétát a közepénél össze kell fogni, és egy másik szalaggal vagy papírral rögzíteni, majd eligazgatni a gyűrődéseket.

Az is mutatós, ha a szalvéta egyik végétől a másikig haladva harmonikaszerűen hajtogatod, majd így fogod össze középen.

Színes papírcsákó

Bár általában partikellék üzletekben is kapható a gyerekzsúrok elengedhetetlen kiegészítője, a színes papírkalap, te magad is könnyedén elkészítheted.

A tökéletes, saját készítésű particsákó titka a jó sablon – melyet innen tölthetsz le -, ha ez megvan, gyerekjáték az egész.

Sima színes papírból is készítheted, ám legjobb a kicsit vastagabb karton, mely megfelelő tartást biztosít, ugyanakkor könnyű vele bánni, szépen lehet hajtogatni.

Sablonodat rajzold körbe a papír hátulján, majd vágd ki, és hajtsd úgy, hogy egy kúp alakú csákót kapj.

Két oldalára alul vágj egy-egy lyukat, ide be tudsz fűzni egy szalagot vagy madzagot, melyeket majd a kicsi álla alatt kell összekötni, hogy a kalap ne csússzon el.

Önmagában is mutatós, de szalagokkal vagy krepp-papírral tovább díszítheted.

Szülinapi tábla

A hagyományos írótábla később is jól fog jönni, néhány ezer forintért tudod megvásárolni.

A táblára írd fel az ünnepelt nevét és a rá jellemző dolgokat: olyan általánosságok mellett, hogy hány kiló vagy mennyi foga van, kedvenc elfoglaltságai is felkerülhetnek, használj színes krétát, apró rajzokkal is díszítheted.

Ha pedig már kicsit nagyobbacska lesz a gyerkőc, imádni fog rajzolgatni rá!

Vidám zászlók

Vidám, színes zászlókat nagyon könnyen készíthetsz: eltérő színű vagy mintájú anyagokból vágj ki azonos méretű háromszögeket, majd illeszd őket egymás mellé, és fűzd vagy varrd rá őket egy szalagra.

Ugyan elég időigényes az elkészítése, megéri vele pepecselni, hiszen később is bármikor felhasználhatod, a lakásban vagy a kertben is remekül érvényesül – és a fotókon is jól mutat majd.

Egyedi szülinapos szett

A helyszín dekorálása mellett az ünnepi ruházatról se feledkezz meg.

Némi kézügyességgel magad is készíthetsz neki vagány szülinapi szerelést, ha egy sima fehér bodyra saját készítésű csokornyakkendőt varrsz, egy feltűnő anyagból kivágsz egy nagy egyest, és azt akár kézzel ráöltögeted a ruhácskájára.

Csokornyakkendőt a szalvétához hasonló módon is készíthetsz, így varrnod sem kell, de ha nem okoz gondot a varrógép használata, az anyagból vágj ki egy téglalapot, hajtsd ketté, majd a széleit varrd össze, a közepén pedig egy szalaggal fogd össze, rögzítsd, és már kész is.

Etetőszék ünnepi köntösben

Bármilyen vagány és feltűnő is a díszítés és a terítés, csemetéd nagy valószínűséggel még az etetőszékében fogyasztja az ünnepi menüt és az első tortát, így ezt is tedd minél vidámabbá és díszesebbé.

A már bemutatott zászlókkal, lufikkal is könnyedén feldobhatod szokásos etetőszékét, melyben biztosan nagy örömmel fogadja majd az ünnepi falatokat.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást