Vicces tények a családi kirándulásokról

Vicces tények a családi kirándulásokról

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Vicces tények a családi kirándulásokról

A kirándulás a legjobb dolog a világon. A természet megnyugtat, a helyi látnivalók felkeltik benned az érdeklődés, tudás örömét. Célja, hogy felüdülj az ember egykor volt természetes élőhelyén. Ám nagyon tud bonyolódni a helyzet, ha bővül a család…

Kirándulás egyedül

Időben elindulsz, gyomrod és hólyagod nyugalmi állapotban van egész úton. Minden csinosabb útszéli kávézóban megkóstolhatod a kapucsínót. Gyönyörködsz a természetben, fákat ölelgetsz, a madarakkal dalolsz, leheveredsz a fűbe és bárányfelhőket bámulsz, vagy olvasgathatod fűszállal a szád sarkában a kedvenc könyvedet.
Kipihenten érkezel haza, szíved telve van madárcsicsergéssel, és úgy érzed újjászülettél. Hajad rendezett, szemed csillog, bőröd ragyog a friss levegőtől.

Kirándulás férfival I.

Ha tömegközlekedési eszközzel indultok, praktikus elkezdeni söröztetni már a reggelinél. Különben utolsó pillanatban ki fogja cserélni a hátizsákban az elsősegélycsomagot is sörre, míg te egy utolsót pisilsz indulás előtt.
A ,minden-görbefánál-meg-kell-állni-pisilni’ nevű konfliktus kezelés érdekében a sört precízen adagold, így nem csak miattad kell majd mindig bokrot keresni.
Amennyiben le akarod fárasztani estére a férfit, ragadd meg az alkalmat, és gyűjts az otthoni sziklakerthez megfelelő nagyságú és súlyú köveket, melyeket észrevétlenül csempészheted a hátizsák aljába.

Kirándulás férfival II.

Ha kocsival mentek, kezdj gyanakodni, ha ásót rak a csomagtartóba, főleg, ha előző héten sokat pereltél uraddal. Amennyiben nem vagy jó térképész, célszerű a térképeket indulás előtt diszkréten a kukába deportálni, a felesleges feszültség elkerülése végett.
Amennyiben kikerülhetetlen a térkép használata, a sör itt is jó konfliktuskezelő tud lenni, csak akkor te idd. Csak olyan helyre menj uraddal kirándulni kocsival, ahol tömegközlekedés is van, mivel a férfi kiszámíthatatlan reakciókat képes produkálni a te iránymutatásod miatt eltévesztett körforgalmi lehajtó után.

Kirándulás férfival, gyerekkel

Ez előbbiek csak annyival bővülnek, hogy plusz egy hátizsák kell a rágcsáknak, nagy kiszerelésű papírzsepiknek, és a három liter itókának.
Tarts magadnál egy kisebb válltáskát, melyből könnyedén elő tudod kapni a hányingercsökkentő tablettát, és azt a szendvicset és mini itókás üveget, mely nélkül gyereked az indulásnál, a ház előtt látványosan éhen és szomjan akar halni.
Ha rutinos vagy, olyan nadrágot veszel fel, aminek farzsebébe diszkréten belefér nagyapád laposüvege, melybe némi likőrt töltesz saját használatra. 

Kirándulás férfival, gyerekkel, kutyával

Amennyiben sikeres volt a napotok, a család összes tagja végig alussza a hazafelé vezető utat, neked pedig marad időd arra, hogy összevakard magad romjaidból. Amennyiben nem volt sikeres a napotok, azt onnan veszed észre, hogy a kutya póráza a férjed nyakában van, a leukoplaszt pedig a gyerekeid száján.
A hátizsák nagyobb rekeszében több tonna kavicsot, gesztenyét, makkot találsz, melyet egész úton te cipeltél. Kis rekeszében pedig gyerekhányás van, ahogy válladra omló, megtépázott hajvégeiden is. A kutya miatt ne aggódj, hazatalál.

Legyen nálad fényképező!

Minden kirándulás felejthetetlen emlék marad, nem szabad rá sajnálni az időt. Bár vannak pillanatok, melyeket tragédiaként élsz meg akkor és ott, mégis, évek múltán, amikor visszanézed a fényképeket, kellemes érzés tölti be szívedet.
Még akkor is, ha pont azt sikerült lencsevégre kapnod, amint kutyád boldogan bukkan elő az erdőből, szájában egy szétcincált döglött mókussal, melynek hatására gyerekeid két évet estek vissza a lelki fejlődésben…

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást