Veszélyesen cuki tartalom! Ezekkel a kicsikkel találkozhatsz most Budapesten – Baby boom az állatkertben

Veszélyesen cuki tartalom! Ezekkel a kicsikkel találkozhatsz most Budapesten – Baby boom az állatkertben

Címlap / Életmód / Család / Veszélyesen cuki tartalom! Ezekkel a kicsikkel találkozhatsz most Budapesten – Baby boom az állatkertben

Az összes nyári program közül talán az egyik legjobb az állatkerti látogatás, különösen akkor, ha jópofa állatkölykök is szaladgálnak a kifutón. A fővárosi állatkertben idén is igazi baby boom tartja izgalomban a látogatókat és a gondozókat – mutatunk néhány okot, amiért érdemes felkeresni őket.

Lajhár babák

Banya, pálmaház kétujjú lajhárja még február végén adott életet legkisebb csemetéjének, de mivel a fiatal lajhárok rendszerint anyjukba kapaszkodnak, az pedig védi, takarja őket, a látogatók sokáig nem sok mindent vehettek szemügyre a kicsiből.

Mostanra valószínűleg jobbak az esélyeid, az állatkert szerint azonban érdemes a zárás előtti órákban belesni a lajhárokhoz, mert ilyenkor a legaktívabbak.

A Holnemvolt Park királyfija

Az állatkert egyik büszkesége az áprilisban átadott Holnemvolt Park, azon belül is Iliász, a tevecsikó. A kis jövevényt a mamája, Írisz már itt hozta a világra, a tevék ugyanis már áprilisban átköltöztek erre a területre. Iliász az első olyan állat, aki már a Holnemvolt Parkban született.

Bár Írisznek nincs még sok tapasztalata az anyaság terén, és az első napokban úgy tűnt, nem is nagyon tud mit kezdeni a jövevénnyel, mostanra helyreállt a világ rendje, és a mama boldogan gondozza a Holnemvolt Park kis királyfiját.

Ha nem vagy babonás…

Babona az állatkert legifjabb indiai antilop gidája, és nem csak azért kapta ezt a nevet, mert a születésekor a gondozók még nem tudták, fiú-e vagy lány. Babona ugyanis péntek 13-án, ráadásul éppen teliholdkor született. Úgy tűnik, a már itt élő antilop párnak, Bambinak és Bambinónak ez a nap szerencsés együttállást tartogatott.

A szurikátákban nem fogsz csalódni

A szurikáták szapora állatok, így szinte mindig van néhány kölyök is a két lábon leskelődő, gombszemű kis állatok között. Ha az apróságok miatt látogatsz az állatkertbe, a szurikáták csodafegyvere, Vanessa nem fog cserben hagyni: az állat eddig összesen 48 kölyöknek adott életet, ezzel minden idők legszaporább ismert szurikátájának számít a világon.

Mókás kismajmok

Aki a majmokat szereti,az a mókás frizurás jávai langúrokat imádni fogja. Az állatkertben jelenleg három felnőtt, Negro, a hím, Szmörre és Orange, a nőstények, valamint négy fiatalabb példány él, de nemrégiben Negrónak és Orange-nak kicsinye is született, akinek a nevelésében egyébként az egész csapat besegít, így az apróságnak mindig van kinek az ölében ücsörögnie.

Bőséges gyermekáldás a prérikutyáknál

Ember legyen a talpán, aki képes a prérikutyákat összeszámolni, és nem csak azért, mert a gömbölyű hasú kis apróságok folyton mozgásban vannak, hanem azért is, mert míg egyesek a felszínen falatoznak, sokak a föld alatti járatokban szaladgálnak. Mindenesetre az biztos, hogy jó néhány kölyök is tartozik az állatkert állományába, ők pedig még a felnőtt példányoknál is aranyosabbak.

Ázsiai vadkutya utánpótlás

Nem egy, nem kettő, hanem egyenesen hat ázsiai vadkutya kölyök oson az állatkert kifutóján az anyukája nyomában, ami azért is különösen nagy boldogság a gondozók számára, mert az állatkerteknek kiemelten fontos szerep jut ennek a kihalás szélre jutott fajnak a megmentésében. A bolyhos kis apróságok egyben reményt is jelentenek arra, hogy talán megőrizhetjük ezt a fajt az utódaink számára.


(Fotó: wpportal.hu)

Az ország kedvence, Asha

Ugyan Asha nem számít újszülöttnek – idén februárban ünnepelte az első születésnapját – még mindig egy játékos kölyök, ráadásul az ország kedvence, aki már születésekor belopta magát mindenki szívébe. A kiselefánt születésekor a fél ország izgult azért, hogy az ügyetlen pici végre szopni kezdjen, nem is csoda, hogy nem sokkal később a közönség a reményt jelentő Asha nevet szavazta meg neki.

Asha nem csak azért nem maradhatott le a listáról, mert e sorok szerzőjének személyes kedvence, hanem azért is, mert garantáltan belopja magát mindenki szívébe, aki látja az 5 tonnás csöppséget óriás labdájával játszani.

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!