Nyakunkon az eperszezon! Összegyűjtöttünk pár könnyen elkészíthető, izgalmas, állati eredetű összetevőktől mentes epres receptet, hogy a vegán étrendet követők is nyugodt szívvel fogyaszthassák ezeket az isteni desszerteket.
2/5 Epres krémtorta
Hozzávalók a tésztához:
• 1,5 bögre mandula,
• ½ bögre mandulaliszt,
• 6 darab aszalt datolya,
• 2 evőkanál kókuszzsír,
• ½ tk fahéj,
• ½ tk vaníliaaroma,
• egy csipet tengeri só.
A töltelékhez:
• 3 dkg zsíros kókuszkrém (előhűtött),
• 6 nagyobb szem eper szeletelve,
• ¼ bögre juharszirup,
• ½ ek vaníliaaroma,
• ¼ tk fahéj.
A tetejére:
• 4-5 szem eper karikázva,
• ½ bögre darabolt mandula.
Elkészítés: A mandulát aprítsd fel aprítógépben, add hozzá a többi tésztás hozzávalót és keverd össze. Adj hozzá egy evőkanál vizet, hogy jobban összeálljon a tészta. Ez után nyomkodd szét a masszát egy piteformában. Rakd fel rá egy rétegben a karikákra vágott epret. A krém hozzávalóit keverd össze egy tálban, majd halmozd az epres rétegre. Tedd a hűtőbe 2-3 órára vagy a fagyasztóba 1 órára. Végül díszítsd a tetejét, és tálalható is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!