Kik vásárolják a legrosszabb karácsonyi ajándékokat?

Kik vásárolják a legrosszabb karácsonyi ajándékokat?

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Kik vásárolják a legrosszabb karácsonyi ajándékokat?

Egy új britt közvélemény kutatás szerint a nagynénik és nagybácsik ajándékozzák a legrosszabb ajándékokat.

Majdnem egynegyede az embereknek (23 százalékunk) fél kibontani a nagybácsik és nagynénik ajándékait, mert általában véletlenül se találják el minek örülne és milyen az ízlése.

A brittek ugyancsak szoronganak, ha munkatársaik ajándékait kell kibontsák. Ők állnak szorosan a második helyen 19 százalékkal. Meglepő módon a nők csak 4% vallotta azt, hogy férjük mihaszna ajándékkal lepné meg.

A legrosszabb ajándékozók

1. Nagynéni és nagybácsi – 23%
2. Munkatársak – 19%
3. Nagyszülők – 16%
4. Barátok – 14%
5. Anyák – 10%

Az ajándékozás hónapja nem mindenkiben ébreszt jóleső izgatottságot, amikor az ajándékok kibontásáról van szó. A nők egyharmada (34 százaléka) beismerte, hogy már ajándékozott el olyan tárgyat, amit korábban ő kapott egy ünnep alkalmával. A férfiak közel egyötöde (18 százalék) vallotta be, hogy szándékosan rossz ajándékot szokott vásárolni annak, akit nem bír. Nem kell feltétlenül porosodni hagyni a nem kívánt ajándékokat, el is ajándékozhatjuk rászorulóknak.

A legrosszabb ajándékok listavezetője a hintőpor, zokni és rossz kötésű pulóver. Ugyancsak listavezetőek a giccsek, mint például az Ausztrália formájú műanyag óra, a színes porcelán szobrocskák, kacsa alakú hajszárító. A felmérés azt is kimutatta, hogy az apáknak legnehezebb vásárolni, majd a férjeknek. Meglepő, de a nők legkevésbé háztartási gépeket szeretnének kapni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást