Így varázsolj ünnepi hangulatot a hálószobába is!

Így varázsolj ünnepi hangulatot a hálószobába is!

Címlap / Otthon / Dekor / Így varázsolj ünnepi hangulatot a hálószobába is!

Miért korlátoznád a karácsonyi hangulatot csak a nappalira? Sokkal jobb, ha a lakásod többi helyiségébe is becsempészed az ünnepi dekorációt, így attól a pillanattól, hogy felébredsz, egészen lefekvésig imádni fogod a napod. Szerencsére számos módja van annak, hogy karácsonyi hangulatba öltöztesd a szobád, így bátran választhatsz, hogy neked melyik tetszik a legjobban!

Fali dekoráció

A fali dekorációkban az a legjobb, hogy könnyen cserélheted őket, nagyon hangulatosak, kis helyen is elférnek (ami fontos szempont, ha kicsi a lakásod), és költséghatékonyak – főleg, ha saját kezűleg készíted el őket.

A legjobb, ha a téli időszakban hópihéket készítesz az egyik faladra, amiket különböző színű papírokból kell kivágnod, majd fellógathatod őket, de akár fel is akaszthatod valamelyik bútorra.

Klasszikus piros és fehér

Ha meleg és otthonos dekorációt szeretnél készíteni karácsonyra, akkor válaszd a klasszikus színkombinációkat: a zöld, fehér és piros árnyalatokat.

Nem kell persze mindent lecserélni, bőven elég, ha beszerzel egy karácsonyi takarót, amit ebben az időszakban plusz ágytakarónak használsz, veszel két-három hozzáillő párnahuzatot, és esetleg az éjjeli szekrényekre jöhet egy mikulásvirág vagy néhány feldíszített ág.

Tipp: A cuki feliratos textilek is nagyon jó hangulatot kölcsönöznek az egész lakásnak!

Fa az ágy mellett? Miért is ne?

Ki mondta, hogy csak a nappaliban lehet felállítani a karácsonyfát?

Persze ha vendégek jönnek hozzátok az ünnepekre, akkor lehet, hogy praktikusabb egy központi helyre tenni, ahol mindenki látja, de ha nem nálatok lesz a nagy vendégsereg, akkor nyugodtan tegyétek be a hálóba, ott úgyis hűvösebb a levegő, jobban érzi majd magát a fa és persze ti is.

Ha kicsi a hely, akkor egy mini verziót is felállíthattok az éjjeli szekrényre, amit együtt díszítetek, így legalább az ünnepi hangulatvilágítással sem kell tovább bajlódni!

Hangulatos fények

Nincs is annál jobb, mint téli estéken bebújni a puha ágyba, lekapcsolni a villanyokat és csak a hangulatvilágítás mellett élvezni a pillanatot.

Erre kiválóak a különböző mécsesek, gyertyák, és persze a karácsonyi égősorok. A legjobb, hogy karácsony után nem kell levenned őket, hiszen így meleg fényt árasztanak a szobában az év többi időszakában is.

Tipp: Kombináld az égősort néhány karácsonyi dísszel és akaszd az ágytámlára, vagy tedd egy nagy üvegvázába.

Ablakok, ajtók

Ha nem szeretnéd, hogy az ünnepi dekoráció túl sok helyet elfoglaljon a lakásban, akkor öltöztesd karácsonyi köntösbe a függönyöket, az ablakokat és az ajtókat.

Ennek számtalan módja van: díszíthetsz akár égősorral, akár szalagokkal, gömbdíszekkel, élő növényekkel vagy az ablakra fújt mintákkal.

Mi például odavagyunk ezért az egyszerű szalagos megoldásért, amit nagyon könnyű elkészíteni! A lényeg, hogy úgy díszíts, hogy utána is praktikus és használható maradjon az adott felület!

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!