Így varázsolhatod wellness-központtá a fürdőszobád

Így varázsolhatod wellness-központtá a fürdőszobád

Címlap / Otthon / Dekor / Így varázsolhatod wellness-központtá a fürdőszobád

Reggel itt készülünk föl az előttünk álló napra, este pedig itt keresünk megnyugvást a pörgés után. Éppen ezért a helyiségnek nemcsak praktikus berendezésűnek, de otthonosnak és egyedinek is kell lennie. Íme, így faraghatsz könnyedén spa-t belőle!

Lomtalanítás

Nem arra gondolunk, hogy ki kell dobálnod a szanaszét heverő apró holmikat. Hanem arra, hogy jó hasznát vennéd valamilyen nagyobb tárolónak, amelybe a csecsebecséket és üvegcséket helyezheted.
A tengerentúli divat szerint felújított antik vitrineket szokás a fürdőszobába tenni, mert átlátszó faluknak köszönhetően kizárt a fölösleges keresgélés, de ha nem szeretnél mindent láthatóvá tenni válogass a klasszikus vagy modern fiókokkal is ellátott szekrények közül!

Gyertyák

Még akkor is feldobják a fürdőszoba hangulatát, ha éppen nincsenek meggyújtva. A lakás stílusának megfelelő gyertyatartóba helyezve erősítik az összehatást.
Ha gyertyákról van szó, a természetes anyagok előnyben részesítésével – például méhviasszal és fából készült tartóval fokozhatod a víz nyújtotta élményt.

Textíliák

A fürdőszoba egyedivé tételének legegyszerűbb módja, ha valamilyen anyagot aggatsz a falra. Ez azonnal lágyabbá varázsolja a csempék miatti ridegséget. Nyugodtan aggass a falra valamilyen antik falvédőt vagy akár perzsaszőnyeget! Egy stílusos szőnyeg és függöny is nagyon hatásos lehet.
A textília megválasztásánál vedd figyelembe a helyiség páraviszonyait: kényes anyagot csak ablakos fürdőbe tegyél.

Törölközők

Nem is gondolnád, hogy a törölközők minősége mennyire meghatározza a fürdőszoba hangulatát. Érdemes tehát beruháznod tehát olyanokba, melyek anyaga vastag, puha, s alaposan kidolgozott.
Ugye, mennyivel jobb érzés ilyet magad köré tekerni, miután kiléptél a kádból vagy a zuhany alól? Ha látható helyen tárolod a törölközőket, érdemes összecsavarva tartanod, így dekoratívabb és kevesebb helyet foglal!

Aromaterápia

Az illat a fürdőszoba „névjegye”. Egyébként is érdemes kéznél tartod egy-két fajta illóolajat, ha szereted az aromaterápiás fürdőt, de illatgyertyák és füstölők segítségével fokozhatod az élményt.
A rózsa, a szantálfa, a levendula, s a vanília mindig kellemes légkört biztosít, és azonnal ellazít!

Luxus berendezés

Ha hamisítatlan wellness-érzés a célod, ne spórolj a csaptelepen, a zuhanyfejen és a többi kelléken!
A fűthető padló, a masszírozó kád vagy zuhanykabin mind egyszeri befektetést jelent, amelynek „kamatát” nap mint nap élvezheted.

Világítás

Mint minden helyiség esetében, a fürdőszobánál is a világítás megtervezése a lakberendezés egyik legfontosabb lépése. Kerüld a túl erős, neonos, természetellenes fényforrásokat. Egy nagy függőlámpa, vagy bármilyen meleg fényt árasztó megoldás tökéletes!
Ez nemcsak a szemednek tesz jót, de harmonikusabbnak látod majd magad a tükörben, mint éles, kékes fényben.

Növények

A bambuszfélék, az egzotikus orchideák, a levendula és a rozmaring mind szeretik a párás közeget, így bátran átköltöztetheted őket a fürdőbe. Meglepődsz majd, hogy egy kis zöld mennyire feldobja majd a környezetet!
A mesés illatról nem is beszélve…Bár olyan megoldásokat is javasoltunk, amelyek jelentős anyagi ráfordítást igényelnek, jó, ha tudod: a wellness-élmény valódiságát nem a pénztárcát, hanem a találékonyságod szabja meg!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást