5 varázslatos tusvonal: játssz a szemhéjtussal!

5 varázslatos tusvonal: játssz a szemhéjtussal!

Címlap / Stílus / Arc / 5 varázslatos tusvonal: játssz a szemhéjtussal!

Hajlamos vagy inkább a szemfestésre helyezni a hangsúlyt, miközben a szemkontúr lehetőségeiről megfeledkezel? Akkor itt az ideje ezen változtatni, és feldobni a sminkjeidet változatos tusvonalakkal. Az egészen vékony vonaltól kezdve a dupla végűn át a teljes szemhéj festéséig rengeteg változat közül válogathatsz, csak a fantáziád szabhat határt a lehetőségeknek. Most megmutatok néhány könnyen elkészíthető variációt szemhéjtusra, amit érdemes kipróbálni – akár pont ebben a sorrendben!

A visszafogott

A vékony, egyszerű, alap tusvonalat mindenki ismeri, és valószínűleg ez az, amit a legtöbben használnak. Én személy szerint önmagában nem szeretem, szerintem nagyon kevés embernek előnyös, ha mindössze egy határozott, éles fekete csík csücsül a szemhéján. 

Szemfestés mellé, a szemformához illően meghúzva viszont megfelelő kiegészítés lehet. Indulhatunk egészen a belső szemzugtól vagy akár csak a szemhéj felétől, a lényeg, hogy a szempillákhoz lehető legközelebb húzzuk meg.

A cicás

A kedvencem a cicás tusvonal, ami önmagában is megállja a helyét a szemhéjon, főleg egy élénk ajakkal párosítva. Jellemzője, hogy belülről kifelé haladva vastagszik a vonal, és a szem külső sarkán is túl megy. 

Akinek kicsi a szemhéja vagy belül ülő szemei vannak, annak sajnos nem előnyös választás, de a többieknek is érdemes feldobni sok-sok spirállal vagy egy dögös műszempillával, mert enélkül hajlamos kissé összenyomni a tekintetet.

A dupla végű

A kiindulópont legyen az előző pontban elkészített cicás tusvonal. A szem külső részénél alul is húzzunk egy enyhén felfelé ívelő vonalat, mely kis távolsággal követi a fentit. 

Ez egy könnyű és szuper módja annak, hogy megfűszerezzük a szokásos szemfestésünket. Ha még hangsúlyosabbá szeretnénk tenni, egy vékony ecsettel vigyük fel fehér festéket a két fekete vonal közötti részre.

A retro

Nem csak a divatvilág szeret visszanyúlni korábbi korszakok ikonikus trendjeihez, hanem bizony a sminkek terén is megfigyelhetők ezek a húzások. Egyik kedvencem a 60-as éveket idéző, mélyítő vonalban húzott tusvonal.

Amire figyelni kell, az egyrészt a vonal helyének ideális kialakítása – épphogy látszódjon nyitott szem esetén is; másrészt pedig az, hogy kívül mindenképp kicsit felfelé íveljük, hiszen senki nem akar szomorú kutyus hatású, lefelé húzó tekintetet.

A bevállalós

Ha igazán rocker csajos kedvedben vagy, akkor próbáld ki, hogy nem csak a vonalat húzod meg az előző pont szerint, de be is színezed a tussal a szemhéj teljes felületét. 

Modern, dögös, macskanős szemeket villanthatsz vele, amik biztosan nem maradnak figyelem nélkül.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást