10 változás, amin elkerülhetetlenül átmész, miután kisbabád születik

10 változás, amin elkerülhetetlenül átmész, miután kisbabád születik

Címlap / Életmód / Család / 10 változás, amin elkerülhetetlenül átmész, miután kisbabád születik

Addig nem is sejted, mennyire megváltoztatja az életed egy gyermek, míg meg nem születik az első kisbabád. Innentől kezdve ugyanis semmi sem lesz olyan, mint előtte; minden átalakul körülötted, nem csak a napirended, de az érzéseid és gondolataid is. Készülj fel, mert az alábbi változásokat át fogod élni, miután megszületett az első gyermeked.

1. Amikor megszületik a kisbabád, biztos, hogy kevésbé lesz bűntudatod egy lemondott program vagy edzés miatt. Mert legszívesebben minden idődet életed legfontosabb személyével töltenéd, hiszen nincs semmi és senki, akit jobban szeretnél a gyermekednél.

2. Sokkal jobb döntéshozóvá válsz, hiszen rájössz, hogy egy kisbaba mellett nincs időd pingpongozni a lehetséges opciók között. Pelust kell cserélned, éhes a gyermeked; ilyen sok dolog mellettmagabiztosabban hozol döntést gyorsan.

3. Egészen más fényben látod a múltadat, a tinikorodat és azokat az éveket, amikor önfeledten buliztál. Szülőként az életed korlátozottabb, hiszen kötelességeid vannak, de most jössz rá arra, hogy nem a lehetőségek sokasága tesz boldoggá. Hanem az, ha van értelme az életednek, amit a gyermeked csak még inkább megad neked.10 változás, amin elkerülhetetlenül átmész, miután kisbabád születik4. A hétvégéid sokkal inkább hasonlítanak a hétköznapokra, hiszen míg régen pihenésből és kirándulásból állt a két szabadnap, addig most nem teheted meg azt, hogy 24 órán át fekszel a kanapén. Emiatt néha tényleg hiányozni kezdenek ezek az akkor unalmasnak tituláltdélutánok.

5. Korai pacsirtává változol. Régen ki se lehetett téged rángatni az ágyból 9 óra előtt, most pedig fél hatkor már ébren vagy, és ezerrel csinálod a dolgod. Persze nincs is más választásod, hiszen a gyermeked kezdetben nem alussza át az éjszakákat, és ha ő nem alszik, akkor te sem. Emiatt el is szoksz a kései kelésektől.

6. Az életed tele lesz vidám pillanatokkal, mert miután a gyereked megtanul járni és egy kicsit beszélni, rájössz, hogy szinte minden szava és mozdulata humoros. Ezeket pedig nem győzöd megörökíteni, hogy megoszthasd másokkal is.

7. Viszont azt is észreveszed, hogy sokkal többet sírsz, ha senki sem látja, mint előtte bármikor. Részben azért, mert friss anyukakénttotál kimerült vagy, és másrészt meg azért, mert TÉNYLEG nagyon kimerült vagy.

8. Olyan kérdéseket teszel fel magadnak, amelyek korábban sosem jutottak eszedbe. Hirtelen rájössz, hogy a gyermeked érdekében bizonyos dolgokat meg kell változtatnod a viselkedésedben is. Például ha korábban önbizalomhiánnyal küzdöttél, ezt el kell felejtened, hiszen nem szeretnéd, hogy a lányod később ugyanúgy méregesse magát elégedetlenül a tükör előtt, ahogy te tetted azt.

9. A párkapcsolatod sem marad olyan, mint korábban. Egy kisgyermek képes megerősíteni a köteléket köztetek, és csak mégjobban szeretitek és tisztelitek egymástaz érkezése után. Azonban fontos megjegyeznetek, hogy igenis muszáj időt szakítanotok a romantikus, kettes programokra, mert könnyű a hétköznapok során eltávolodni a másiktól.

10. A gyermeked gyönyörű, számodra pedig a legszebb, így végre értelmet nyer számodra, miért szeretik annyira fotózni a gyerekeiket a szülők. Ahogy az is, hogy miért posztolnak sok fotót róluk a netre. Mert hirtelen te is olyan büszke leszel rá, már csak a létezésére is, hogy legszívesebben világgá kürtölnéd, mennyire imádod őt.

Kép forrása: pexels.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást