Így vállalj teljes felelősséget az életedért

Így vállalj teljes felelősséget az életedért

Címlap / Életmód / Egészség / Így vállalj teljes felelősséget az életedért

Gondolkoztál már azon, hogy mit jelent teljes felelősséget vállalni az életedért? Most nem kifejezetten a számlák befizetésére, munkára, vagy bevásárlásra gondolunk, hanem arra, mikor eldöntöd, hogy bárhogy is alakul az életed, azt te tetted olyanná, te irányítasz mindent.

Nincs több mutogatás!

Sajnos időnként mindenki beleesik abba a hibába, hogy mást okol az általa elkövetett hibákért, pedig belül tudja, hogy valójában ez helytelen. A hibázás életünk része, szóval kár lenne a tökéletességre törekedni, mert nem létezik.

Lehet, hogy olykor akkora hibát vétesz, hogy az egyetlen kivezető útnak az tűnik, ha másra kened a dolgot, de ilyenkor gondolj arra, hogy ezzel csak magadnak ártasz.

És nincs is rosszabb egy olyan felnőttnél, aki nem vállalja a tetteiért a következményeket.

Sokkal több megbecsülésben lesz részed, ha elismered, hogy hibáztál és mindent megteszel azért, hogy kijavítsd, amit elrontottál.

Mondj NEM-et!

Tegyük fel, hogy már tudatosan éled az életed, felelősséget vállalsz a tetteidért, de valami mégsem kerek.

Még ugyanúgy betalálnak a kollégák az ő munkájukkal, mindenki tőled várja a világ megváltását és nap végére még mindig úgy érzed, hogy túl sok teher nyomja a válladat.

A kérdésed pedig jogos, vajon mit ronthatsz el? Nos, a felelősség azt is takarja, hogy törődsz magaddal és kellő önzőséggel éled az életed.

Senki nem fog olyan erősen kiállni az érdekeidért, mint azt te magad tehetnéd, szóval tégy magadnak egy szívességet és mondj NEM-et annak, aki azt érdemli.

Kényeztesd magad

Hidd el mindenkit érdekelnek az anyagiak és a legtöbb ember fejében ott lapul a kérdés, hogy „vajon ezt megengedhetem magamnak?”, de azt kell mondjuk, hogy néha muszáj.

Persze ott vannak a csekkek és az egyéb kötelezettségek, de néhanapján igenis megérdemelsz egy kis kényeztetést.

És, ha ez egy táska, vagy cipő formájában lenne örömteli számodra, akkor hajrá, vedd meg magadnak, hiszen a te felelősséged az is, hogy jól érezd magad.

Bújj elő!

Sok nőtől hallani, hogy nem találnak megfelelő partnert maguknak és némi beszélgetést követően megtudhatjuk, hogy tulajdonképpen sok esetben még az esélyt sem adják meg a szerelemnek.

A sors nagy mókamester, de azért neked is be kell segítened.

Persze az is előfordulhat, hogy egy supermarketben lel rád a nagy ő, de inkább menj elébe a dolgoknak és hagyd, hogy megtaláljon.

Nem kell minden estédet bárokban ülve töltened, de heti egyszer jót fog tenni, ha kimozdulsz otthonról.

Csináld azt, amit szeretsz!

Nem könnyű változtatni, főleg azért, mert tökéletesen elvagyunk a megszokott kényelemben, de sajnos ez senkit nem visz előre. Minden változás tartogat jót és rosszat egyaránt, egyiktől sem menekülsz, de a jó hír az, hogy ez által csak fejlődsz és több leszel.

Túl rövid az élet ahhoz, hogy olyan dolgokkal töltsd az idődet, amit nem szeretsz. Azt viszont ne várd mástól, hogy lépjen helyetted. Habár a családod és a barátaid melletted vannak, senki nem fogja megoldani az életedet, ami nem is baj, mert ez a te dolgod.

Ne hidd el, hogy az élet csupa szenvedés és nehézség, mert nem így van, viszont gondoskodnod kell a boldogságodról és a boldogulásodról. Így tesz egy felelősségteljes, felnőtt nő.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást