Válás, transzneműség és öngyilkosság… – YouTube sztárok, akik megdöbbentették a világot

Válás, transzneműség és öngyilkosság… – YouTube sztárok, akik megdöbbentették a világot

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Válás, transzneműség és öngyilkosság… – YouTube sztárok, akik megdöbbentették a világot

Alig kezdődtek meg a 2020-as évek, máris jött egy bejelentés a YouTube-on, ami szinte biztos, hogy az évtized comingoutja lesz. NikkieTutorials sokakat meglepett a látszólag a semmiből érkező videójával, de nem ő az egyetlen híresség a videómegosztón, aki miatt leesett már a követők álla.

Nikkie comingoutja

Nikkie de Jager NikkieTutorials néven oszt meg elképesztően népszerű sminkvideókat a YouTube-on. A holland influenszernek több mint 13 millió feliratkozója van, szerepelt már a legnépszerűbb amerikai beszélgetős műsorokban, az egyik legismertebb és legnépszerűbb sminkguru. A január közepén feltöltött I am Coming Out című videójában viszont nem a sminkekről beszél, mégis 31 milliós nézettségnél jár a poszt.

Nikkie elmondja, hogy bár nem hisz a címkékben, és nem is szereti felcímkézni sem magát, sem másokat, ha valaki mégis ragaszkodik ehhez, hát akkor igen: transznemű.

A videóban ez után elmondja, hogy rossz testbe született, 14 éves korában kezdte meg az átalakulást, ami mára be is fejeződött, így nőként élheti az életét. Azt is mondja, mindig szerette volna ezt egyszer megosztani a követőivel, az alkalmat most az adta, hogy valaki zsarolni kezdte, nyilvánosságra hozza róla az információt, ő pedig azzal vette vissza a hatalmát a helyzet fölött, hogy saját maga „vallott”.

Nikkie videója elképesztő támogatást kapott, rengeteg kommentelő és híresség üdvözölte a videót, maga Nikkie pedig azt mondta, reméli, hogy rengeteg „kis Nikkie”-nek ad most bátorságot azzal, hogy érzik, nincsenek egyedül. A videó üzenete és fogadtatása is nagyon pozitív, de azt azért így is mindenki elismeri, hogy Nikkie eléggé meglepte őket, hiszen ritka, hogy valakiről ilyen sokáig titokban tud maradni egy ilyen hír, ha a nyilvánosság előtt éli az életét.

Miranda Sings válik

Colleen Ballinger, vagy ahogyan a YouTube-on ismert, Miranda Sings és férje, a szintén YouTube-os Joshua Evan a videómegosztó egyik kedvenc házaspárja voltak, kettőjüknek együtt csaknem 13 millió feliratkozója volt, a 2015-ös lakodalmukról feltöltött 18 perces videót több mint 11 millióan nézték meg.

Nem csoda, hogy a rajongókat sokkolta, amikor Miranda egy érzelmes 2016-os (azóta eltávolított) videóban bejelentette, hogy 8 éves kapcsolatuk egy év házasság után véget ér, elválnak. Az influenszer a videóban arról beszélt, hogy úgy döntöttek, megosztják az interneten a kapcsolatuk történetét, a követők láthatták őket randizni, jegyben járni és összeházasodni, de a nehéz helyzeteket nem mutatták meg, pedig a kezdetektől voltak gondjaik és sokat veszekedtek. Lehet, hogy sokak számára nem meglepő, hogy a való világban nem minden ugyanolyan, mint egy netre feltöltött videóban, de a rajongókat így is alaposan meglepte a bejelentés.

Etika halála

Sajnos a YouTube néha igazi tragédiák szemtanúja is: Desmond Amofah, vagy a videómegosztón ismert nevén, Etika a gamer közösség népszerű tartalomelőállítója volt, azonban 2019-ben egy aggasztó videót töltött fel, amiben öngyilkos gondolatoknak adott hangot, majd el is tűnt.

Hogy valami nincs rendben, azt már korábban is sejteni lehetett: néhány hónappal korábban a csatornájára pornográf tartalmat töltött fel, ami egyértelműen ellenkezik a YouTube szabályzatával, és élő videóban osztott meg egy összetűzést is a rendőrséggel.

Az utolsó, tragikus hangulatú videó után – amit a YouTube azóta eltávolított – nagyon sokan aggódtak miatta, és kiderült, nem alaptalanul: a New York-i rendőrség júniusban bejelentette a népszerű vlogger halálát, akit a közösségi oldal számos tartalomgyártója, rajongók és a YouTube teljes közössége is gyászolt a családja és barátai mellett.

Ha te is úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy 06 80 820 111-es telefonszámot!

Etika/instagram

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást