Vakációzz a kertedben!

Vakációzz a kertedben!

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Vakációzz a kertedben!

Míg mások idegen helyeken, drága utazásokra vállalkoznak, te átalakíthatod a hátsó udvart egy valóságos relaxációs oázissá.

Vakáció otthon

Amíg a szomszédok el kell hagyják otthonukat, hogy igazán el tudjanak lazulni és nyugalmat találájanak, te dönthetsz úgy is, hogy saját kertedben teremted meg a vakációs hangulatot.
Egy kényelmes kerti ülőgarnítúra, csendes csobogó kút, dús növényzet és üde környezet… mindez otthon is elképzelhető. Íme pár ötlet, amellyel beköltöztetheted a vakációs hangulatot a hátsó udvarra. 

Hozd be a vizet

Egy jó nyaraláshoz elengedhetetlen a víz. A víz folyamatos mozgása segít ellazulni, emlékeztet a tenger és az üdülőhelyek hangulatára.
Fényvisszaverő és megnyugtató, elfedi az utcáról jövő külső zavaró hangokat, vagy a szomszédból jövő  zajokat. Egy önálló szökökút vagy kis csobogó vízesés kialakítása ma már viszonylag egyszerű feladat, hisz kész rendszereket lehet kapni. Ültess körülötte dús növényzetet és helyezz el hangulatos köveket.

Teremts meglepetéseket

Vezess kacskaringós ösvényt szerte a kertben, hogy te és vendégeid fel tudjátok fedezni minden szegletét. Hozz létre egy lugast rögtön a kert bejáratánál.
Egy kis tavacska fölött vezethet gyaloghíd a pihenősarok felé. Tedd könnyen megközelíthetővé a gyümölcsfákat/bokrokat, hogy el tudj veszni a kellemes falatozások közt.

Legyen kényelmes

Csakúgy, mint egy üdülőhely a ház udvara is a kényelemről kell szóljon. Bár a rövid távú ücsörgésekre kíválóan alkalmasak a kemény padok vagy lapos kövek, de a pihenéshez válassz kényelmes párnázott székeket és hintákat.
Köztük legyenek asztalok az italozásokhoz, evésekhez vagy a könyveknek.

Egy kis romantika

Az üdüléshez hozzá tartozik az hangulatos este is, a lágy világítás, fények és csillogás.
Ezt legkönnyebben gyertyákkal érheted el, amelyeket az ösvények széleire, és az asztalokra helyezhetsz.

Építsd ki kövekkel

A kövekkel kirakott kerteknek mindig van egy természetes nyugtató hatásuk. Használhatsz csak néhány követ a növényágyakhoz, vagy kirakhatsz kőfalakat az utak szélein.
A stratégiailag jól elhelyezett kövek összeköthetik a kert különböző élettereit. A legjobb ha helyi köveket használsz, így a kert stílusa nem tér el a hely stílusától, ráadásul könnyebb beszerezned ezeket.

Főzés a szabadban

A kint elkészített ételeknek mindig jobb ízük van, eltér a megszokottól. Egy jól megtervezett kerti konyha kényelmes úgy a szakács, mint a vendégek számára.
Legyen rengeteg helyetek pihenni és enni, ne szorongjatok kis székeken és apró asztalokon.

Virágözön

A virágok azonnali nyaralás érzést nyújtanak, ezért áraszd el az udvart virágokkal. A ház környékét, a pihenősarkat, a  hangulatos ösvényeket díszítsd színes virágokkal.
Ne csak földbe ültesd őket, hanem kinti cserepekbe is elhelyezheted, így bármikor megváltoztathatod a helyüket.

VIDEO Van egy sminktrükk, amitől nagyobb és igézőbb lesz a szemed

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!