Stílus / Haj

Vajon a frizurád tényleg jól áll neked? Az alábbi útmutatóból most megtudhatod!

Volt már olyan, hogy kinéztél magadnak egy csinos frizurát, de a végén mégsem állt olyan jól, mint szeretted volna? Meglehet, hogy a fodrász mindent jól csinált, és a gond az fejformádban rejlik, mert az arcodhoz nem az a fazon passzol igazán. Most kiderítheted, vajon te azt a frizurát viseled-e, ami a formáid szerint a legjobban áll neked!

Kerek fejforma

A te esetedben arra érdemes törekedni, hogy az arcodat optikailag minél inkább oválissá tudd tenni. Ehhez érdemes például azt a trükköt alkalmaznod, hogy csak az egyik oldalon tűzöd hátra a hajad, a másikon pedig kibontva hagyod. Fazonok tekintetében a rövidebb hajak állnak jól neked, például egy tépett, vállig érő bob, vagy akár egy csinos pixie.

Sok kerek fejformájú nő viszont elköveti azt a hibát, hogy a haja mögé rejti az arcát, ami miatt optikailag pont azt éred el, hogy szélesebbnek tűnik. Felejtsd el a vékony szálú frufrut is, mert neked inkább a hosszú oldalfrufru áll jól.

 

Ovális fejforma

Ha ovális arcformával rendelkezel, igazán szerencsésnek érezheted magad, hiszen neked lényegében minden fazon jól áll.

Olvastad már?  Hajszínek, amelyek éveket fiatalítanak rajtad - Melyik passzol hozzád?

Ha a rövidebb tincseket kedveled, egy bob vagy hosszú lob frizura jól passzolna hozzád, de ha inkább a hosszú hajat, akkor a lépcsőzetesen vágott haj a legjobb döntés, mert ez kiemeli a vonásaidat.

Csak arra figyelj, hogy ne laposodjon le nagyon a hajad, mert az optikailag hosszabbá teszi az arcodat, és semmiképp se tupírozd fel a hajad a fejtetőn, mert ez előnytelenül nyújtja meg az arcodat.

 

Hosszúkás fejforma

A hosszúkás arc nagyban hasonlít az oválisra, a különbség, hogy itt még erőteljesebben látszanak a méretek: az arc hossza láthatóan nagyobb, mint a szélessége. Ebbe a kategóriába tartozik Sarah Jessica Parker és Liv Tyler is. Ebben az esetben a célod az, hogy az arcodat szélesebbé varázsold a frizuráddal, amire a göndör, vagy akár laza hullámok nagyon jól képesek.

A rövidebb, vállig érő frizurák optikailag ugyancsak ezt csinálják, így a nagyon hosszú hajat neked sajnos nem jó ötlet választani; ez alól csak a lépcsőzetesen, fokozatosan vágott frizura lehet kivétel, ha oldalt helyezkedik el a választékod. Az egyhosszú vágás sajnos szintén kerülendő, a frufru viszont jöhet minden mennyiségben!

Olvastad már?  5 dolog, amit senki se mond el, mielőtt rövidre vágatod a hajadat

 

Szögletes fejforma

A szögletes fejformát széles homlok és széles arccsontok, valamint erőteljes állkapocs jellemzi. Ezért nagyon fontos, hogy olyan frizurát válassz magadnak, ami egy kicsit lágyítja az erős vonásaidat. A választékodat érdemes oldalt, és nem középen meghatároznod, hogy csökkentsd a szögletességet.

Fodrászok szerint egyébként az oldalfrufru is jól áll neked, valamint a rétegesen vágott középhosszú haj is jó választás lehet. Amit inkább kerülj el, az a hátrafésült frizura és a szabályos vágás, utóbbi ugyanis még szélesebbé tehet az arcodat.

 

Szív alakú fejforma

A szív alakú fejformát sokszor háromszögnek is nevezik, ilyenkor az arc úgy néz ki, mint egy fordított háromszög. Jellemzője a széles homlok, magas arccsont, hegyesebb, elkeskenyedő áll: jó példa rá Reese Witherspoon.

Ebben az esetben érdemes arra törekedned, hogy a frizuráddal kiegyensúlyozd az arányaidat, így például egy állig érő vagy félhosszú haj nagyon jól állhat neked, pláne, ha oldalfrufruval toldod meg. Arra mindig figyelj oda arra, hogy ne legyen lelapulva a hajad, ami pedig tiltólistás, az a bubi frizura!