Ezzel a tudással nem költesz feleslegesen használhatatlan csónakokra

Ezzel a tudással nem költesz feleslegesen használhatatlan csónakokra

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Ezzel a tudással nem költesz feleslegesen használhatatlan csónakokra

Hagyományok modern technológiával ötvözve

A hajó, csónak kiválasztása alkalmával több tényezőt is körbe kell járnod. Az egyik legfontosabb, hogy milyen alapanyagból legyen. Bár a fa ladikok elképesztően gyönyörűek és autentikusak tudnak lenni, csak azoknak ajánljuk, akik minden évben tudnak kellő pénzt, időt és energiát fordítani a karbantartásra. A MultiYacht Group üvegszálas csónakjai a legkorszerűbb technológiával készülnek, ráadásul a biztonság mellett a megjelenésük is esztétikus. 

Azokat a fahajókat, amiket kívülről műgyantával bevontak, érdemes messzire elkerülni. Sajnos ez a két anyag a legjobb szándék ellenére sem működik jól együtt. A nedvesség és a hőmérséklet-változás hatására előbb-utóbb elkezd a két anyag elválni egymástól. Az alumínium csónakok könnyebbek, mint az üvegszálas verziók, ellenben hangosak. Óvni kell a fémtolvajoktól és arra is kell gondolnod, hogy egy tűző nyári napon a csónaktest is hamar felforrósodik.

Az üvegszálas hajók előnyei

Maga az üvegszálas eljárás már a ‘80-as évektől jelen van a hajóépítésben, viszont mint annyi minden más, ez is rengeteget fejlődött az utóbbi években. Mivel azok között a cégek között is akadnak jelentős minőségbeli különbségek, akik üvegszálas hajókat gyártanak, keress olyat, amelyik ma is aktívan jelen van a piacon és lehetőleg európai. Így könnyebb lehet az alkatrészbeszerzés vagy a segítségkérés. Nézzük, mit tudnak a modern kori üvegszálas csónakok:

  • Bár a kopó alkatrészeket folyamatosan pótolni kell és időnként egy nagy generálra is szükség van, mégsem kell minden évben csiszolni, lakkozni
  • A hőmérséklet változása nincsen rá különösebb hatással
  • Nem kap defektet, mint a gumicsónak
  • Felépítése, kialakítása egy sablon alapján történik, ami lehetővé teszi a termék jobb irányíthatóságát, menetteljesítményét

Mekkora csónakot vegyél?

Horgászásra elképzelhető, hogy magányosan mész, de az sem ritka, hogy ketten-hárman pecáznak egy csónakból. Ha pedig kirándulni szeretnél többedmagaddal, akkor értelemszerűen nagyobb helyre van szükség. A csónakban szállítható személyek száma úgy van megadva, hogy annyian férnek el mozdulatlanul, vigyázzban ülve. Mivel ez a póz egyáltalán nem kényelmes, úgy számolj, hogy a szállítható személyek számát oszd el kettővel. Így az utasok is tudnak mozogni, és kisebb csomagok is kényelmesen elférnek.

Ha már elsőre is egy gyönyörű, biztonságos és modern hajót szeretnél vásárolni, akkor nézd meg a MultiYacht Group kínálatát, ahol garantáltan nem fogsz mellényúlni.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást