Kikapcsolódás / Szórakozás / Otthon

Az utóbbi évek 5 legjobb Budapesten forgatott filmje

A magyar fővárosban az utóbbi években igazán könnyű hollywoodi sztárokkal összefutni. Teljesen természetes, hogy Harrison Ford a környéken biciklizik, hogy Arnold Schwarzeneggerrel találkozhatunk az edzőteremben, Jennifer Lawrenccel a bulinegyedben, Will Smith pedig a Lánchíd tetején táncol. Lássuk, hogy melyek a legjobb filmek, amelyeket nálunk forgattak az utóbbi években!

A stábok választása persze nem véletlen: mindamellett, hogy Európában olcsóbb nagy stúdiókat bérelni és ezzel hatalmas összegeket tudnak spórolni egy-egy produkciónak, az is nagyon sokat számít, hogy Budapest számtalan más európai nagyváros „szerepét” magára tudja ölteni. Sok filmben láthatjuk Moszkvaként, Rómaként, Párizsként vagy akár Berlinként is fővárosunkat.

Z világháború (2013)

Mindannyian emlékszünk azokra az évekre, amikor Brad Pitt Budapest utcán kószált, hiszen nemcsak a saját, de volt feleségével, Angelina Jolie-val együtt is dolgoztak a magyar fővárosban, így több hónapot is itt töltöttek a 2010-es évek elején.

Bár a filmben végül csak nyomokban jelent meg Budapest Moszkvaként, azért érdemes elővenni és megnézni az utóbbi évek egyik legizgalmasabb zombis alkotását, amelyben Brad Pitt a főszerep mellett producerként is szerepet vállalt.

Olvastad már?  Íme az elmúlt évek 12 legviccesebb filmje: ezek azonnal elfeledtetik veled a problémáidat

Ezt a filmet garantáltan szívesen megnézi veled a párod – ha még nem látta amúgy is –, hiszen a zombijárványról szóló történet tele van akcióval és pörgős jelenetekkel.

 

Mentőexpedíció (2015)

A Matt Damon főszereplésével készült sci-fi legtöbb jelenete a Marson játszódik, ezeket a részeket pedig természetesen stúdiókban vették fel, de a szemfüles néző felismerheti a filmben a budapesti Bálna épületét, amely itt a NASA főhadiszállásának ad otthont.

Sőt – talán a hanyag utómunka miatt –, de itt-ott még a Dunát is felfedezhetjük a háttérben.

Mindemellett a film remek kritikákat is kapott, rendkívül szórakoztató és minden perce izgalmas, így remek választás bármelyik esti filmezéshez.

 

Szárnyas fejvadász 2049 (2017)

Ridley Scott 1982-es sikerfilmje után 35 évvel érkezett meg a történet folytatása, amelyet szerencsére megérte várnunk, ugyanis legalább olyan izgalmas, mint az előzmény, képi világa pedig egyenesen gyönyörű.

A főszerepben Harrison Ford mellett ezúttal Ryan Goslingot láthatjuk, aki a forgatás idejére családostul áttette a székhelyét Budapestre.

Sci-fi rajongóknak egyenesen kötelező ez a film, ráadásul itt-ott valóban felfedezhetjük benne a fővárost, hiszen emlékezetes jelenetet forgattak például a Szabadság téri Tőzsdepalotában, amely egykor a Magyar Televízió épületeként működött.

Olvastad már?  Az elmúlt évek legjobb LMBTQ témájú filmjei - Mindenkinek látnia kell!

 

Vörös veréb (2017)

A Jennifer Lawrence és Joel Edgerton főszereplésével készült Vörös veréb című thriller ugyan nem nyerte el a kritikusok tetszését, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

A történet főszereplője Dominika balett táncos karrierje derékba törése után bizonytalan jövő előtt áll, nem tudja, hogy fogja eltartani magát és beteg édesanyját.

A megoldást egy kémszervezet nyújtja számára, amely beszervezi őt titkos hírszerzőnek így biztosítva számára a megélhetést kevésbé tisztességes és jóval veszélyesebb módon.

 

Gemini man (2019)

Az idei moziműsor is tartogat még számunkra itthon forgatott filmeket, köztük az egyik az október elején mozikba kerülő Gemini man című sci-fi, amelyben mindkét főszerepet Will Smith játssza.

A történet szerint a főszereplő Henry bérgyilkosként dolgozik, akit hirtelen üldözőbe vesz egy fiatal ügynök és meglepő ügyességgel bukkan fel mindenhol, amerre jár.

Mikor végül szemtől szemben találják magukat egymással, megdöbbentő felismerésre jutnak.

A filmnek még a plakátján is felbukkan a Parlament épülete, így szinte biztosan több jól ismert helyszínt láthatunk majd benne.