Utazni akarok, de nincs miből! Van megoldás!

Utazni akarok, de nincs miből! Van megoldás!

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Utazni akarok, de nincs miből! Van megoldás!

Az utazás szuper dolog, hiszen bármikor, amikor útra kelsz, olyan új élményekkel és izgalmakkal találkozhatsz, amit senki nem vehet el tőled. Szerencsére manapság az utazás már nem egy luxuscikk és nem mindig pénzkérdés, hiszen akár már pár tízezer forintból szuper helyekre juthatsz el.

Lássuk a legjobb tippeket, ha kevés a pénzed, de folyton mehetnéked van!

Tervezz előre

Az előre tervezés mindig hasznos, hiszen, ha már most tudod, hogy szeptemberben szeretnél elutazni valahova, akkor van elég időd arra, hogy minden részletet előre kitalálj, összegyűjtsd a pénzt és mindent időben lefoglalj.

Ha legalább fél évvel előre gondolkozol, akkor nem csak, hogy mindig lehet majd egy következő utazást várni, de szuper akciókra is bukkanhatsz a hotelek, repülőjegyek vagy különböző csomagajánlatok között.

Tipp: Érdemes figyelni az elő-vagy utószezon ajánlatait, hiszen ilyenkor nem csak az árak olcsóbbak, de legtöbbször az időjárás és a tömeg is elviselhetőbb.

Gondolkozz alternatívákban

Ha csak az van a fejedben, hogy szeretnél elutazni egy hosszúhétvégére úgy, hogy minimálisan költekezel, akkor érdemes a nyilvánvaló megoldásokon túl néhány alternatíván is elgondolkodni.

Erre szuper eszköz például a Rome2Rio nevű oldal, ahová bármilyen várost beírhatsz, kidobja az összes alternatívát, hogy hogy juthatsz el oda a legolcsóbban, a leggyorsabban vagy a legegyszerűbben.

Ezen kívül szuper szállás-és programlehetőségeket is találsz az oldalon, azaz érdemes egy-egy út előtt átböngészni a lehetséges opciókat.

Mérlegelj

Ha úgy érzed, hogy soha nincs elég pénzed ahhoz, hogy annyit utazz, amennyit szeretnél, akkor se hagyd, hogy ez elvegye a kedved az utazgatásoktól.

Próbálj meg a mindennapokban folyamatosan félretenni a nyaralásra vagy a hosszúhétvégékre és amikor elutazol, ne költekezz őrült módjára, hanem ott is légy mindig kreatív és keresd az okos megoldásokat.

Tipp: Ha például régóta vágyódsz Ázsiába, akkor érdemes elgondolkodni egy hosszabb, akár egy hónapos utazáson és ez idő alatt több országot bejárni, hiszen egyszer odajutni, majd a következő évben visszamenni sokkal drágább, mint helyben utazgatni egy kicsit és több helyre ellátogatni.

Kerüld az extra költségeket

Ha fiatalok vagytok és csak néhány napra utaztok el vagy egy tengerparti helyre mentek, akkor biztosan egy kisebb bőröndbe is befértek, azaz felesleges plusz költségekbe vernetek magatokat azért, hogy egy halom felesleges cuccot magatokkal vigyetek.

Ha a szállásotok nem pont a városközpontban van, hanem néhány perces gyalogtávra, akkor nem csak kevesebbet fogtok fizetni a szobáért, de valószínűleg az éjszakák is csendesebben telnek majd.

Ha már ott vagytok, akkor spórolhattok a közlekedési eszközökön, jegyeken vagy benzinen, hiszen ha többet sétáltok, még sokkal többet láttok és tapasztaltok majd, hiszen minden várost sétálva a legjobb megismerni.

Légy rugalmas

Azon túl, hogy a bőrönddel, jegyekkel, szállással sokat tudsz spórolni, az is fontos, hogy az utazások alatt mindig légy rugalmas.

Ne az legyen az első dolgod, hogy a reptéren pénzt váltasz, hiszen itt biztosan nem a legjobb tarifákkal dolgoznak.

Amikor elfoglaltátok a szállást, ne a legközelebbi éttermet célozzátok meg, hanem keresgéljetek a neten és nézzétek meg a helyi ajánlásokat vagy kérdezzétek meg a járókelőket, hogy mit ajánlanak, illetve ne ragaszkodjatok ahhoz, hogy mindig étterembe menjetek.

Ha arról van szó, szuper ebéd lehet egy rögtönzött piknik egy parkban vagy egy óriási pizza is, amit az utcán vesztek meg.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást