Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

Címlap / Hírek / Ide utazhatsz védettségi igazolvánnyal idén nyáron

Horvátország

Magyarország és Horvátország 2021.05.06-tól kötött kétoldalú megállapodást. Ennek értelmében Horvátország elfogadja a magyarországi védettségi plasztikkártyát és a hozzá tartozó papíralapú oltási igazolványt.

Ugyanazokat a szolgáltatásokat igénybe lehet venni, mint a helyieknek, akik horvát védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Horvátországban március 1-től nyitva vannak az éttermek és a kávézók teraszai.

Nyári utazás Horvátországba védettségi igazolvánnyal
Laurens Verhoeven/istockphoto.com

Szlovénia

Magyarország május 1-től Szlovéniával is kétoldalú megállapodást kötött, így május 1-től karantén és teszt nélkül utazhatnak be azok, akik rendelkeznek védettségi plasztikkártyával és az oltást igazoló papírral. A teraszok most reggel héttől este hétig tarthatnak nyitva, a vendéglátóhelyek dolgozóinak pedig hetente teszteltetniük kell magukat.

Ami az összejöveteleket illeti, zárt térben kötelező a maszkviselés, és harminc négyzetméterre csak egy fő juthat. Nyílt térben tíz négyzetméterre juthat egy ember, és nem kötelező a maszk viselése.

Nyári utazás Szlovéniába védettségi igazolvánnyal
SimonSkafar/istockphoto.com

Bahrein

A két ország között 2021. 05. 03-tól hatályos megállapodás alapján Magyarország állampolgárai korlátozás (teszt, karantén) nélkül léphetnek be Bahreinbe, amennyiben rendelkeznek az oltottságot igazoló, a magyar illetékes hatóság által kiállított érvényes megfelelő igazolással (védettségi igazolvány).  

A védettségi igazolvánnyal rendelkező magyar állampolgárok „on-arrival” vehetik fel a vízumot a repülőtéren. A „BeAware Bahrain” applikációt a magyar állampolgároknak is le kell tölteniük a mobiltelefonjaikra. 2021. május 13-tól, a Ramadán, szent hónap befejezésével, csak a „BeAware Bahrain” applikációban érvényesített védettségi igazolvánnyal rendelkező személyek látogathatnak bizonyos megnyíló, zárt légterű egységeket.

Ilyenek többek között a vendéglátóhelyek, sport- rendezvény- és szabadidőközpontok belső tereit, termeit, fitness-termeket, szállodák éttermeit. A Bahreinbe érkező magyar állampolgároknak a fenti dátumtól a manamai nemzetközi repülőtéren az egészségügyi minisztérium helyszíni munkatársai töltik fel a „BeAware Bahrain” applikációba a jogosultságot a magyar védettségi igazolvány alapján. 

Nyári utazás Bahreinbe védettségi igazolvánnyal
lovelypeace/istockphoto.com
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást