Utazás előtti praktikus tippek

Utazás előtti praktikus tippek

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Utazás előtti praktikus tippek

Az utazások elősegítik belső lelki növekedésünket, nagyobb önbizalmat és életre szóló emlékeket adnak. Az első lépés azonban mindezek felé az utazás előkészítése. A következő tippek valóságos mentőövek lehetnek:

Telefon

Mielőtt elhagynád a házat, kapcsold ki a telefont, ugyanis úgysem lesz, aki felvegye. Egy végtelenig csengő telefon nem kellemes a szomszédok számára sem.
Másik megoldás, ha az üzenetrögzítőbe bemondod, hogy kirándulni mentél és mikor érsz vissza.

Legyenek nálad gyógyszerek

Nincs kellemetlenebb, mint egy idegen országban kézzel lábbal magyarázni a gyógyszerésznek, mi a probléma.
Ha nem beszéled a nyelvet, vagy a gyógyszerész nem beszél világnyelvet, akkor nehéz dolgod lesz. Inkább pakold be a leggyakrabban használt gyógyszereidet (fádjalomcsillapító, megfázás elleni, gyomorproblémákra való gyógyszerek) és kezeld Te magad apró egészségügyi problémáidat.

Nedves kéztörlő

Az utazás során rengeteg piszok telepszik meg kezünkön. Egy nedves papírtörlő azonnal megtisztít és felfrissíti az arcot.
Ha gyerkőceink is vannak, különösen megnő a piszok-veszély, de egy gyakorlott anyuka fertőtlenítő nedves kendővel minden bajt megelőzhet.

Szennyeszacskó

Bepakoljuk a bőröndbe a szebbnél szebb új cuccainkat, majd a kirándulás első estéjén kapunk észbe, hová tesszük a szennyest, elvégre a piszkos ruhákat nem keverhetjük össze a tisztákkal.
Ezért fontos, hogy legyen nálunk egy üres zacskó, amelyben elhelyezhetjük a szennyest.

Egészségügyi biztosítás

Ha az ország határain kívül kirándulsz, érdemes egy egészségbiztosítást kötnöd arra a periódusra.
A legkisebb kórházi kezelés is erősen megviselheti pénztárcádat, nem beszélve egy nemkívánatos nagyobb balesetről/betegségről, amit helyileg kell kezelni.
Tehát köttess egészségügyi biztosítást és persze ne feledd el is vinni magaddal!

Ismerd az uticélod

Butaság úgy elmenni valahová, hogy semmit se tudunk a helyről, népről, szokásokról, látnivalókról. Ma már az internet világában minden információ rendelkezésedre áll, egyszerűen nyomtasd ki, kösd össze és vidd magaddal.
A turista helyeken feltűntetett információs táblák csak a lefőbb nyelveken szólnak, és ha épp nem vagy jó angolos vagy németes, lemaradsz a lényegről.

Szállítási lehetőségek

Ha nem autós kirándulást tervezel, akkor át kell gondolnod hol és mivel fogsz közlekedni. A repülőtérről/pályaudvarról milyen transzferek léteznek a hotelig?
A nagy városokban milyen közszállítási eszközökkel érdemes utazno? Hasznos tipp, a hotel recepcióján megérdeklődnöd a közszállítási lehetőségeket.

Vigyél magaddal egy könyvet

Ha pihenős kirándulást tervezel, és az a terved, hogy nincs terved, csak a pihenés, akkor egy jó könyv tökéletesíteni tudja azt a relaxálást, amelyre már régóta vágytál.
A strandokon, tengerpartokon való folyamatos pörkölődés inkább fárasztó, mint pihentető. Válassz inkább egy félreeső, árnyasabb részt és egy jó könyv társaságában élvezd ki a szabadságod!

Fizesd ki a számlákat

Mielőtt elutaznál, gondoskodj a számláid egyenlítéséről, ugyanis nem szeretnél áramtalanított lakásba hazaérni, vagy tv előfizetés hiányában tölteni az első napot otthon.
A szolgáltatók már egyhavi késésért is levághatják szolgáltatásukat, ezért gyakran megtörténik a vakáción levő családokkal, hogy „meglepetés” fogadja őket otthon.

Ellenőrizd a bankkártyádat

A mai világban kevesebb készpénzzel, de annál több bankkártyával indulunk útnak. De mi történik, ha közben a kártya lejár, vagy nem képes külföldi fizetésekre?
Ellenőrizzük bankkártyánkat mielőtt útnak indulunk, és főleg ne felejtsük feltölteni!

Legyen egy másolat a személyidről/útleveledről

Mindig legyen nálad egy másolat a személyedet igazoló iratról, és azt ne az eredeti irattal egy helyen tartsd. Így ha véletlenül elveszted, fel tudod mutatni a másolatot.

Hol tartsd a pénzt és iratokat?

Felmérések szerint az elülső zsebben tartott értékeket kisebb valószínűséggel lehet elhagyni vagy ellopni, mint a hátsó zsebben vagy táskában tartott holmikat.
Ezért utazásokon mindig az első zsebekben legyenek értékeid.
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást