Ha utálod a párod legjobb barátját, vagy a legjobb barátod párját

Ha utálod a párod legjobb barátját, vagy a legjobb barátod párját

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ha utálod a párod legjobb barátját, vagy a legjobb barátod párját

Egy ideális világban az ember mindenki kedvel, akivel viszonylag szorosan együtt él, aki része a hétköznapjainak, akár a magánéletben, akár a munkában. Ideális világ azonban nem létezik, így lehetséges, hogy néha bizony egyik-másik szeretett ember érdekében le kell győznünk minden ellenérzésünket valaki iránt, akit a hátunk közepébe nem kívánunk.

A legjobb barátnőd párja

Tudod, hogy hosszú ideje szeretett volna már szerelembe esni és mikor végre rátalál arra, akit keresett, akkor vele örülsz, hiszen a saját boldogságod mellett a legjobb barátnőd öröme is nagyon fontos számodra. Egészen addig, amíg nem találkozol az illetővel és rá nem ébredsz, hogy bizony egy olyan típusú ember, aki – legalábbis szerinted – egészen biztosan rosszat tesz majd a barátnődnek, sőt már lelki szemeid előtt látod, hogy a kapcsolat nem érhet boldog véget. De jó barátnőként mégsem vághatod ezeket a barátnőd arcába, hanem meg kell emberelned magad és esélyt adni a fickónak.

Mindig a barátságotokat tartsd szem előtt és soha ne felejtsd el, hogy ő hányszor állt ki melletted és segített, akkor is, amikor rossz döntéseket hoztál.

Add meg neki a bizalmat és hidd el, hogy képes jól választani még akkor is, ha minden porcikád tiltakozik a döntése ellen. A következő lépés pedig legyőzni ezt az ellenérzést és megismerni az illetőt. Fókuszálj a jó tulajdonságaira és azokra, amelyekért a barátnőd szereti, így talán neked is könnyebb lesz megkedvelned őt. Ha pedig úgy érzed, hogy az ellentét leküzdhetetlen? Sajnos ez is előfordulhat – főleg, ha a másik fél sem kedvel téged –, ilyenkor nincs más tennivaló, mint egyszerűen olyan programokat szervezni a barátnőddel, amelyek ugyanúgy csak rólatok szólnak.

Így megmaradhat a barátság is és idővel talán meg tudod kedvelni a választottját is – főleg, ha kellő módon bizonyította elkötelezettségét.

Ne feledd: könnyen lehet, hogy egyszerűen te ítélsz meg rosszul valakit – adj esélyt az embereknek! Kérdezd meg magadtól: nem lehet, hogy egyszerűen csak féltékeny vagy a barátnőd boldogságára és arra, hogy régen jóban-rosszban együtt voltatok, most pedig megváltozott nála a prioritás? Ha így van, az teljesen természetes dolog, de le kell rendezned magadban az érzéseidet a barátságotok érdekében.

A párod legjobb barátja

Nem egyszerűbb helyzet az sem, ha a párod legjobb barátja az, akit ki nem állhatsz. Találtál végre valakit, akivel egy hullámhosszon vagy, akivel boldog lehetsz, szerelmes vagy és felszabadult, egészen addig, míg be nem jönnek a képbe a közös programok a legjobb baráttal, akivel nem szívlelitek egymást.

Fontos, hogy mindig képzeld magad a másik helyébe, hiszen bár most már egymásnak vagytok a legfontosabbak a világon, ez az a legjobb barát a szerelmed számára, amilyen neked is van, akire te is mindig számíthatsz.

Lehet, hogy nem kedvelitek egymást, de meg kell tenned mindent azért, hogy ez változzon. Próbáld megérteni, hogy mi az, ami összehozta őket, mi az ő közös történetük, talán így sikerül egy lépéssel közelebb kerülnötök egymáshoz. Ez persze nem azt jelenti, hogy hazudnod kellene a párodnak, nyugodtan mondd meg neki, hogy nem igazán vagytok egy hullámhosszon a legjobb barátjával, de soha ne bántsd meg az érzelmeit.

Fontos, hogy ezúttal is tedd fel magadnak a kérdést: lehet, hogy egyszerűen féltékeny vagy, mert minden idődet vele szeretnéd tölteni és ebbe nem fér bele a másik ember? Ha így van, akkor erre a megoldás kizárólag az önuralom és a józanész. Ne mard el magad mellől talán életed párját azzal, hogy lehetetlenül viselkedsz a legjobb barátjával. Egyszerűen fogadd el a helyzetet és hozd ki belőle a legjobbat.

Képek forrása: AnnHaritonenko/Depositphotos.comDmitryPoch/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást