Úszó városok és mesterséges szigetek képekben

Úszó városok és mesterséges szigetek képekben

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Úszó városok és mesterséges szigetek képekben

Úszó városok és mesterséges szigetek – olyan környezetek, ahol a legtöbben szívesen élnének, vagy legalább egy – két hetet eltöltenének.

Dubai

A legismertebb mesterséges szigetcsoport Dubai partjainál terül el. A Pálma és a Földgömb csodálatos látványt nyújt, emellett a rajtuk található ingatlanok nem nélkülöznek szinte semmilyen luxust.
A meseszerű épületek és a 4 sávos utak igazi paradicsomi lakhelyet sejtetnek, bár maguk a szigetek elég kihaltak, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a többség, aki itt lakást, vagy házat vesz, inkább csak nyaralónak szánja. A Pálma sziget „lombkoronájában” található a híres Atlantis hotel monumentális épületegyüttese.

Venetian szigetek

Kevésbé ismertek a Miami partjai közelében elterülő Venetian szigetek. Pedig ezek is emberkéz alkotta szárazföldek, és itt is a luxus a jellemző, mint Dubai-i testvéreiknél. A 6 szigeten kertvárosi jelleggel villákat lehet vásárolni, persze elsősorban a felső 10000-nek, hiszen az ingatlanok ára, melyek saját jacht kikötővel is rendelkeznek, elég borsos.
A szárazföldeket hidak kötik össze, és nem csak a szupergazdagok, de a turisták és a pihenni vágyók is előszeretettel látogatják, hiszen az ide tartozó Henry Flagler nevű vasúttörténeti úttörő tiszteletére létrehozott emléksziget piknikezésre kiváló helyszín.

Amwaj szigetek

Az arab világban nem Dubai az egyetlen, aki a kőolaj nyújtotta gazdagságot hihetetlen ütemű városfejlesztésre fordítja. Bachrein is úttörő elképzelésekkel kívánja fejleszteni a királyságának területét, így többek között szintén emeltek egy szigetet.
A mesterséges szárazföldön, a trendnek megfelelően, luxusingatlanok vannak, ám találhatunk rajta egyetemet, szórakoztató-parkokat, és kórházat is, mivel Bachreinben szeretnék összehozni a tengeri levegő, a napfény és a sziget nyújtotta nyugalom jótékony hatásait.

Velence

Ki ne ismerné a cölöpökre épült várost, hiszen történelmileg is jelentős, ráadásul festők, szobrászok költők és építészek áradoztak róla, mióta csak feltűnt az első háza. Velence tulajdon képpen kisebb szigetek csoportja, melyek között szorosok húzódtak.
Az 500-as években kezdett el benépesedni, a lovas hódítók elől menekülő népekkel, majd amikor terjeszkedni kezdett a kisebb települések sokasága, az emberek feltöltötték földel a szorosokat, míg azok csatornákká szűkültek. A házak építésénél cölöpös tartórendszereket alkalmaztak, így létrehozva Európa egyik legcsodálatosabb, építészetileg és történelmileg is jelentős városát.

Chioggia

Velencétől csupán 50 kilométerre található Chioggia település, mely egy halászfalu. A szintén cölöpökkel kiegészítve a vízre épült városkát sokkal kevesebben ismerik. Pedig, a Velence kistestvéreként emlegetett Chioggia bővelkedik a romantikus hidakban, a szűk utcácskákban és a fantasztikus látnivalókban.
A települést állítólag Claudius alapította és hányattatott sorsa után egy heves „vitában”- mely Genova és Velence között folyt- végül a „nagy testvérhez” került, mint tartomány. Az a titulusa a mai napig fennáll.

Aberdeen kikötő

Hong Kong nyüzsgő városának egyik negyede, mely a tenger mellett húzódik, illetve ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor inkább benne. A kikötő terjeszkedése úgy indult, mint minden hasonló területé. A dokkokhoz egyre több olyan ladik lett kikötve, melyek inkább lakás céljából voltak ott, mint közlekedési eszközként.
A hajók közé idővel cölöpökön álló épületek kerültek, és a kikötőnegyed egy sajátságos úszó jelleget öltött. A lakosai többnyire halászok, akik kiszakadva Hong Kong rohanó világából viszonylagos nyugalommal szemlélik az irodákba rohanó városlakók esztelen életvitelét.

Szög-hegy

A Ko Tapu – vagyis a Szög-hegy – nem ismeretlen a James Bond rajongók előtt, hiszen az egyik jellegzetes helyszíne volt az aranypisztolyos férfi című résznek. A Thaiföldön található természeti jelenség közelében találkozhatunk egy kis faluval, mely csodálatosan romantikus látványt nyújt.
Az itt élők házaikat cölöpök segítségével a vízre építették, és bár nem egészen az a luxus és kényelem jellemzi őket, mint ez eddig említett helyszíneket, mégis egy különleges környezetben élik mindennapjaikat. Mint a környéken szinte mindenki, ők is főleg a turisták által jelentett bevételből és halászatból tartják fent magukat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást