Egészség / Életmód / Lélek

Unod már a telet? 5 tipp, amivel tavaszias hangulatba hozhatod magad

Unod már a telet? 5 tipp, amivel tavaszias hangulatba hozhatod magad

Őszinte leszek: nagyon nem szeretem a telet. Ha bárki megszól emiatt, rendre azzal védekezem, hogy nyáron születtem, sajnálom, ez biztosan a génjeimben van. Képtelen vagyok hozzászokni, hogy délután 4-kor már besötétedik és hogy 3-4 réteg ruhát is magamra kell vegyek, hogy ne fázzam.

Az idei telet különösen nehezen viselem, gyakran napokig nem láttuk a napot, csak szürkeség volt mindenütt, a kemény mínuszokról pedig ne is beszéljünk. Ilyenkor, hogy átvészeljem ezt a kibírhatatlannak tűnő időszakot, bevetem a saját kis módszereimet. Bár ettől sajnos nem köszönt be hamarabb a tavasz, valamivel azért könnyebben telik a várakozás.

Visszaszámlálás indul!

Évről évre alig várom, hogy eljöjjön a bűvös nap: január 15. Hogy miért? Nem, senkinek nincs akkor születésnapja a családban és évfordulót sem ünneplek, mégis ez az a nap, amikor már kijelenthetjük, túl vagyunk a tél felén!

A nyár szerelmeseként megváltóként tekintek e napra és megkönnyebbülök, hogy a nehezén már túl vagyunk: közelebb vagyunk az idei nyárhoz, mint a tavalyihoz! Február környékén már érdemes elindítani a visszaszámlálást, felírni a naptárba, hány nap van még hátra tavaszig vagy készíthetünk magunknak egy tavaszváró kalendáriumot is, minden nap megjutalmazhatjuk magunkat egy szelet csokival! Így garantáltan jobban telik a várakozás.

Varázsolj tavaszt a szobádba!

Van egy olyan tavaszváró tevékenységem, amit még az óvodában tanultam és azóta is évről évre mindig bevetem.

Egy vázára van hozzá szükség és néhány, rügyezésre kész gallyra. Menj ki a kertbe vagy hozz az erdőből néhány ágacskát és tedd vízbe őket. Nem kell rá sokat várnod és az ágak hamarosan kivirágoznak!

Én többnyire cseresznye- és szilvafaágat gyűjtök, ezeket könnyen „be lehet csapni” és a víztől gyorsan hajtásnak indulnak. Hetekig friss, tavaszi hangulatot csempészhetsz vele a szobádba.

Tegyél virágokat az ablakba!

Ideje elpakolni a hópihés, havas dekorációkat és színes, üde virágokra cserélni ezeket!

Az üzletekben ilyenkor már kaphatóak a korán nyiladozó amarilliszek, jácintok és nárciszok.

Csak tedd ki őket az ablakba, túl sok gondozást nem igényelnek, csupán egy kis vízzel kell néha meglocsolni.

Meglátod, hamarosan megjelennek a színes, pompázó szirmok kellemes illatot és jó hangulatot varázsolva a szobádba!

Foglald le a nyaralásod!

A nyaralás lefoglalására a legjobb alkalom a tél! Már most tervezd meg, mit fogsz a nyári szabadságod alatt csinálni, találd ki, hova szeretnél elutazni. Idén végre eljutsz a tengerpartra vagy csak a Balatonra mész?

Bármelyik is legyen, csak gondolj rá és jó érzéssel fog eltölteni! Nem mellesleg, ha időben foglalsz nyaralást, még olcsóbban is megúszhatod, mintha tavasszal foglalnál. Érdemes továbbá ilyenkor elővenni és átnézni a tavalyi nyaralás fotóit, garantáltan elkergetheted a rosszkedvet.

Tavasszal, amikor minden ébredezik, jól esik az erdőben kirándulni. Kérdezd meg a túrázós ismerőseidet, hova érdemes elmenni. Még van időd beszerezni a túracipőt és a többi kelléket, hogy aztán felkészülve vághass bele egy jó kis tavaszi kiruccanásba!
 

A forró italok mindig jól jönnek

Ha minden kötél szakad, és tényleg úgy érzed, a tavasz már soha nem jön el (de el fog jönni, ne aggódj!), februárban is érdemes meglepni magad egy-egy forró itallal.

Ne foglalkozz semmivel, csak kuckózz be a szobádban, takarózz be és kortyolgass citrommal, mézzel ízesítet finom teát.

Lehet az akár házilag készült forró csoki is, hidd el, megérdemled!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást