Milyen ülőgarnitúrát vásároljak?

Milyen ülőgarnitúrát vásároljak?

Címlap / Otthon / Dekor / Milyen ülőgarnitúrát vásároljak?

A nappali tervezése során az ülőgarnitúra is kifejezetten fontos szerepet kap. Legalábbis ideális esetben. Hiszen amellett, hogy érdemes számolni az ülőhelyekkel, férőhelyekkel és persze az extra funkciókkal, a szín, minta, anyag és az ülőgarnitúra stílusa sem mindegy. (x)

Nézzünk néhány kérdést, amelyet érdemes lehet átgondolni tervezés közben, vásárlás előtt. 

Milyen kanapét vásároljak?

Ez a kérdés gyakran merül fel, a tökéletes bizonytalanság jele. Hiszen sokféle stílus és elrendezés létezik, ezért könnyű elveszni a kínálatban. Azonban soha nem szabad érzelmi alapon, impulzusok hatására dönteni. Tervezzük el előre, hogy hogyan szeretnénk berendezni a nappalinak szánt helyiséget, és itt hol kap helyet az ülőgarnitúra. Mekkora helyet szánunk neki, pontosan hol és hogyan szeretnénk elhelyezni?

Ha nagy helyünk van, akkor a 3+2+1-es ülőgarnitúra vagy egy U-alakú kanapé is jó döntés lehet. De még ebben az esetben is előfordul, hogy egy egyenes kanapé és egy puff tökéletesen kiszolgálja az igényeinket. Esetleg egy eltérő színű fotellel egészítve ki a bútorokat. 

Méret és elrendezés

Miután tisztába kerültünk azzal, hogy az adott szobában, helyiségben pontosan hol és hogyan lenne legideálisabb elhelyezni az ülőgarnitúrát, nincs más hátra, mint a méricskélés. A szélesség és a hosszúság lemérése, az ülőfelületek mélységének megállapítása nagyon fontos.

Ha U-alakú kanapé mellett döntöttünk, úgy határozzuk meg a méreteket, hogy legyen annyi hely a kanapé körül, hogy az érvényesülni tudjon. Nyomasztó összhatást kelt ugyanis, ha egy U-alakú kanapé faltól falig ér, ilyenkor nem megfelelően tölti ki a teret. Ebben az esetben egy 3+2+1-es garnitúrával sokkal jobban járunk. De az is előfordulhat, hogy egy L-alakú kanapé és egy mozdítható fotel vagy puff lehet a megfelelő megoldás. A MyBútor ülőgarnitúrái között többféle méret közül választhatunk.

Az extra funkciók

Az extra funkciók megdobhatják a bútorszett árát. Cserébe viszont kényelmesebb, sokoldalúbb ülőgarnitúránk lesz, ezért érdemes egy-egy funkció szükségességén elgondolkodnunk. 

Hiszen komoly segítség lehet például az ágyazhatóság, mely egy kanapé esetében plusz alvóhelyeket jelent, ezért akár kisebb lakásban, akár nagyobb házban is jól jöhet ez a segítség. Ahogyan az ágyneműtartó is, mely a tárolásban lehet segítségünkre.

A puff sok esetben lehet hasznos, mert nem teljes helyet foglaló ülőhely, mely szükség esetén azonban igazi kincs. A nappali megjelenését is feldobhatja, ha például nem akarjuk egy robusztus fotellel elzárni a közlekedőterületet, de mégis hiányzik még valami apróság a megfelelő komfortérzethez.

Az ülőgarnitúra színe és mintája 

Az ülőgarnitúrának nem kell fekete-fehér-vajszín, esetleg barna színek mentén, semleges színekbe burkolva állnia a nappali közepén. Az általunk megálmodott színkombinációk egyik karakteresebb, élénkebb színét is választhatjuk a nappaliba. Így sokkal feltűnőbb bútorrá tesszük az ülőgarnitúrát, cserébe más kiegészítők és bútorok esetében visszafogottabbak lehetünk. 

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!