Újabb 9 tipp a meseszép hajért, amit kevesen tudnak

Újabb 9 tipp a meseszép hajért, amit kevesen tudnak

Címlap / Stílus / Haj / Újabb 9 tipp a meseszép hajért, amit kevesen tudnak

Előző cikkünkből megtudhattad, hogy a szilikonos készítmények segíthetnek tartást adni a vékony szálaknak, a langyos vizes mosás a lehető legjobb, illetve érdemes rendszeresen halat és magvakat enned a gyönyörű hajhoz. De még mindig akad néhány tipp a tarsolyunkban!

A drága kence nem jobb

Ne hagyd, hogy a legdrágább kozmetikai márkák kiürítsék a pénztárcád! Az amerikai Consumer Reports magazin 1 700 sampont hasonlított össze egy nagy vásárlói minta segítségével, és kiderült: a többe kerülő készítmények nem teljesítettek jobban az olcsóbbaknál, csupán a reklámköltség hárult a fogyasztókra.
A hajtípusra vonatkozó felirat tehát sokkal fontosabb!

Enyhe színezés az ősz szálakra

A szálaknak nemcsak a színe, de a szerkezete is változik az idő múlásával. Sajnos gyengébbé válnak, és lassabban is növekednek.
Éppen ezért nem célszerű erős vegyszerekkel, túl élénk színezőanyagokkal kezelni az érett tincseket. Keress a természetes színednek megfelelő, organikus anyagból készült festékeket!

Szép tartás télen-nyáron

A levegő páratartalma csúnya dolgokat művelhet a hajaddal. Ahhoz, hogy minden évszakban biztonságban legyenek a tincseid, érdemes antisztatikusság elleni balzsamot használnod, amennyiben hajlamos vagy a jelenségre.
A pH-semleges samponok is segítenek a pára miatti göndörödés, elnehezülés kezelésében.

Göndör? Kefe nem kell!

A göndör fürtök sérülékenyebbek és könnyebben kiszáradnak, mint az egyenesek. Éppen ezért szigorúan tilos rendszeresen mechanikai hatásnak kitenni őket – az átkefélés is ebbe a kategóriába tartozik.
Ritka fogú bontófésűvel fuss át rajtuk, ha szükséges. Leginkább könnyű balzsamok tudnak segíteni a rendezettség elérésében.

Óvatosan az árnyalatokkal!

Mindannyian ismerünk olyan nőt, aki sötétbarnáról szőkére váltott, vagy éppen fordítva. Az átmenet nélküli, szélsőségesen eltérő árnyalatú hajszínezés súlyosan károsítja a fejbőrt és a tincseket.
A bőrgyógyászok azt ajánlják, hogy hosszú távon érdemes három árnyalatnyi közelségben maradni a természetes színhez, de legalább fokozatosan törekedni a kívánt hatás elérésére.

Faktor kell a tincsekre

Jól tudod, hogy a káros UV-sugarak következményeinek megelőzésére naptejet kell használnod. Sőt, az is egyértelmű, hogy a szemedet UV-szűrős napszemüveggel illik védeni.
És mi a helyzet a hajjal? A drogériák polcain már néhány száz forintos áron kapható olyan permet, ami UV-védelemmel ruházza föl a tincseket.

Pihentesd a fürtöket!

Mi a legjobb dolog, amit a hajaddal tehetsz? Ha adsz neki egy kis szabadságot! Egy vagy több napon át ne használj semmiféle kencét, formázó szert vagy hőkezelést!
Még a mosás utáni erős törlés is tilos ilyenkor. A hajad állapotától függően akár egyetlen éjszaka alatt is látványosan regenerálódhat.

Figyeld a változásokat!

A haj hirtelen változásai, úgymint a szokásosnál nagyobb mértékű hullás, töredezés vagy fénytelenedés egészségügyi problémára utalhat.
Ilyenkor többnyire vitamin vagy ásványi anyag hiány áll a háttérben, amelyet kiegyensúlyozott táplálkozással, esetleg étrend-kiegészítőkkel hamar kezelhetsz. Drámai változás esetén célszerű mielőbb orvoshoz fordulnod.

Öblíts úszás előtt!

Mielőtt belépnél a strand vagy uszoda klóros vizű medencéjébe, teljesen öblítsd át és fésüld ki a tincseidet! Ha így teszel, a klór kevésbé károsítja a fürtöket. A védelmet fokozhatod, ha pH-semleges sampont alkalmazol a művelethez, de már tiszta, langyos vízzel is számottevő hatást érhetsz el.
Első rész: 9 tipp  a gyönyörű hajért, amit kevesen tudnak
Kétrészes cikksorozatunkban összesen 18 olyan apróságot mutattunk be, melynek megfontolásával közelebb kerülhet az álomhaj eléréséhez. Reméljük, minél előbb úgy érzed majd, hogy a frizurád korona a fejeden!

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást