Újabb fiatal életet követelt a pszichiátriai kezelés

Újabb fiatal életet követelt a pszichiátriai kezelés

Címlap / Életmód / Egészség / Újabb fiatal életet követelt a pszichiátriai kezelés

A 38 éves szegedi férfit, aki már gyerek kora óta pszichiátriai kezelés alatt állt, tavaly júniusban a makói pszichiátriára szállították, mert bár folyamatosan szedte a neki felírt tablettákat, állapota mégis aggasztóvá vált. A makói telephelyen kapott erős pszichiátriai szerektől azonban fulladni kezdett, így átvitették Szegedre az intenzív osztályra, ahol sikeresen stabilizálták az állapotát. Itt került rá a kórlapjára először: „Benzodiazepint ne kapjon!” (altatók és nyugtatók csoportja, pl. Xanax, Rivotril stb.) – mivel ezen szerek számlájára írták életveszélyessé fajult rosszullétét.

Az idei év tavaszán ismét a pszichiátriára szállították, mert a folyamatos gyógyszerezés ellenére agresszívvé vált. A kezelés azonban ezúttal sem volt több, mint további tabletták adagolása – a három pszichiátriai szer között pedig ismét felbukkant a korábban veszélyesnek ítélt nyugtatószer. A személyzet “meglepetésére” a hatodik napon a férfinak leállt a légzése, és bár megpróbálták újraéleszteni, addigra már késő volt: szívelégtelenség lett a végzete harmincas éveinek végén.

Ismét egy fiatal életet követelt a kizárólag tudatmódosító szerekre épülő pszichiátriai kezelés, amely a férfi esetében az évek alatt látványos leépüléssel is járt: egyre agresszívebbé vált, többféle betegség alakult ki nála, és a tabletták miatt 160 kilóra hízott.

A gyászoló édesanya egy jogvédő szervezethez fordult segítségért, akik már be is nyújtották a kivizsgálásokhoz szükséges panaszokat a hatóságok felé.

Kapcsolódó cikk

További információ:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.: 06 1 342 6355
Mobil: 06 70 330 5384
E-mail: pr@cchr.hu

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást