Üdítő tavaszi dekoráció ötletek

Üdítő tavaszi dekoráció ötletek

Címlap / Otthon / Dekor / Üdítő tavaszi dekoráció ötletek

Végre búcsút inthetünk a télnek és ezzel együtt csupa olyan kreatív dekorációval újíthatjuk meg otthonunkat, amellyel az üde tavaszt idézhetjük. A következő tavaszi hangulatú enteriőrök ebben fognak segítségedre lenni:

Letisztult hófehér

Minél több fehér színt használunk otthonunkban, annál tágasabbnak, szellősebbnek fog tűnni a tér. A hófehér burkolatok mellett a textíliákat – mint a párnahuzatok, ágytakarók vagy függönyök – is fehérekre cserélhetjük.

Ha nincs is fehér ebédlőasztalod, terítsd le fehér abrosszal és díszítsd halvány-rózsaszín gyertyákkal és frissen bomladozó virágos ágakkal!

Kép forrása: dreamywhites.blogspot.com

Pasztell-zöld hálószoba

A béke szigetének számító hálószobába is beköltözhet a tavasz, ha a kellemes halvány-zöld színekkel dekorálunk.

A falakon túl az ágyneműn és függönyön is megjelennek a zöld, levélminták formájában.

Kép forrása: taraseawright.com

Természet a falon

Egy egyszerűen elkészíthető nagyszerű faldísz, amelyet ha tetszik, mi magunk is kivitelezhetünk. Szerezzünk be két szép ágat, szárítsuk meg, áttetsző lakkal kezeljük. 

A madarakat rajzoljuk, majd fessük a falra és ragasszuk alájuk az ágakat kétoldalú ragasztószalag darabok segítségével.

Kép forrása: crisparchitects.com

A zöld minden árnyalata

A megújuló természet mintájára otthonunk is “kizöldellhet”. A képen látható nappaliban az a csodálatos, hogy a zöld több árnyalatát hozza össze, a mustárzöldtől a fűzöldig. 

A falszínen és a textíliákon kívül dekorkavicsokkal is tökéletesíthetjük az összhatást.

Kép forrása: tracymurdock.com

Kézműves kispárnák

Vidámak, szépek és egyediek! A hímzett, varrt és egyéb gyönyörűen díszített párnahuzat lehet talán a legolcsóbb és legszemélyesebb projekted idén tavasszal.

A szövet színének válassz élénk színt, és ha nincs időd hímezni, hát varrj rá készen vásárolható dekoratív zsinórokat vagy csipkéket.

Kép forrása: rikkisnyder.com

Díszített ág

Asztaldísznek nem mindig van lehetőséged friss virágcsokrot készíteni, ezért a “tavaszfa” elkészítése dekoratív és hosszan tartó megoldás lehet.

Megcsupaszított ágakra vagy barkára akassz mindenféle vidám, színes figurát.

Jöhetnek szalagok, tollak, dísztojások, papírfigurák, de még a tavaszi színű karácsonyfagömbök is!

Kép forrása: planetfur.nl

Retro ebédlőasztal

A régi színes szódásüvegek remek asztaldíszként szolgálnak, de a kopott kancsó is helyettesíthet vázát! Utóbbit töltsd meg vízzel és szúrj bele pompázatos virágos ágakat.

Kép forrása: dreamywhites.blogspot.com

Vidám akvarell

Ha van kisebb festői tehetséged, fess egy vidám akvarellt pompázatos virágokkal, harsány színekkel. Természetesen ehhez fehér keretezés illik és színes cukorkák!

Kép forrása: etsy.com WHERE id = lauratrevey

Húsvéti asztal

A Húsvét a tavasz tetőpontja – meghitt hangulat, megújulás, új remények és finom ételek ideje. Hogy az ilyenkor megszokott családi étkezések hangulatosabbak legyenek, érdemes az ebédlőt hívogatóbbá tenni.

Asztaldísznek friss növények vagy virágok töltsék meg a vázát, a tányérokban pedig az asztalkendők mellett festett tojások lapuljanak. Egy teljes tál húsvéti tojás és egy tavaszi koszorú is tovább szépítheti az ebédlőnket.

Nézz meg még több húsvéti dekoráció ötletet!

Kép forrása: dearlillieblog.blogspot.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást