Egyedülálló ízvilágával különösen vitaminokban szegényebb hónapokban vonzanak élénk színeikkel is a különböző színű kaliforniai paprikák. Négy csábító színben buzdítanak vásárlásra a harang alakú zöldségek.
Tudtad, hogy a négyféle szín: zöld, sárga, narancssárga és bordóspiros, négyféle érettségi állapotot jelez? Te melyiket szereted a legjobban? Most egy sárga színűt töltöttem meg egy fenséges túrókrémmel.
A kaliforniai paprikának alacsony a kalória tartalma, C-vitaminban igen gazdag zöldség. Számos fitokemikáliát és karotinoidot hordoz.
Kapszaicinja koleszterincsökkentő és gyulladáscsökkentő hatású. B6 vitaminja az idegrendszerre van pozitív hatással.
Enzimjei szemünk jó barátai.Hozzávalók:
- 1 közepes méretű sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg sovány túró
- 5 evőkanál 12%-os tejföl
- 5 evőkanál mascarpone
- só
- bors
- snidling
Elkészítés:
A kaliforniai paprikát megmossuk, majd szárazra töröljük. A szára felőli résznél kb.1 cm-nyi „kalapot” vágunk neki.
A túrót összekeverjük a tejföllel és a mascarponéval. Sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel ízesítjük.
A finom túrós krémet a paprikába töltjük. Kistányérra állítjuk, „kalapját” rátesszük.
A túrókrémmel töltött sárga kaliforniai paprikát zöldségekkel díszítve tálaljuk.