A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel

A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel

Címlap / Stílus / Divat / A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel / 2. oldal

Cipők

A más által már korábban használt cipők viselését ma már szinte egyetlen szakember sem javasolja. Persze nem biztos, hogy mindenkire rossz hatással vannak a használt cipők, ezért nyugodtan bevállalhatjuk ezeket, ha úgy érezzük.

Mindenképpen ellenőrizzük azonban az összetételt, mert a legszebb cipő is borzalmas lehet, ha például beleizzad a lábunk.

Alkalmi ruhák

A turkáló a legjobb helyszín, ha szép, olcsó és nem utolsó sorban sokféle alkalmi ruhát szeretnénk. Rendkívül sokféle ruhából választhatunk, így ha azt szeretnénk, hogy akár több alkalmi ruhánk is legyen, és ne kelljen minden alkalomra ugyanazt felvenni, akkor a turkáló az egyik legjobb választás.

Annál is inkább, mivel ezek a ruhák általában csak néhányszor voltak korábbi tulajdonosukon is.

Nyári alkalmi ruha
istockphoto

Mennyiség

A minőség mellett a mennyiség szokott a legnagyobb fejfájást okozni a turkálóba járóknak. A leginkább bevált szabály az, hogy ha egy új darab jön, akkor egy régi viszont megy.

Vagyis ha nincsenek óriási raktárhelyiségeink vagy nem szeretnénk, ha az egész lakás a ruháinkkal lenne tele, akkor figyeljünk a mennyiségre!

Természetvédelem

A turkálókat sokan az anyagiak, a változatos öltözködés vagy egyszerűen csak a turkálás élménye miatt választják.

Egy általános és egyben óriási előnye azonban egészen biztosan van: ha nem új, hanem használt ruhát veszünk, azzal nem kell új terméket előállítani. Ezáltal a turkálóba járás határozottan környezetkímélő hatással rendelkezik!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást