A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel

A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel

Címlap / Stílus / Divat / A turkálás 9 alapszabálya, ha tényleg minőséget keresel

Hibák

Hiába tetszik nagyon egy ruhadarab, attól függetlenül még nagyon alaposan nézd át, hogy nem hibás-e valahol. Hiába szép ugyanis egy ruha a tükörben és hiába áll rajtunk tökéletesen, attól függetlenül valószínűleg nem fogjuk hordani azt a darabot, amelyen akármilyen kicsi szakadás vagy folt van.

Meglévő ruhatárunk

Nagyon fontos, hogy lehetőleg olyan darabokat vigyünk haza, amelyek illenek a már meglévő ruhatárunkhoz. Hiába ugyanis a gyönyörű, érdekes ruha, ha az nem illeszkedik megfelelően a meglévő darabjaink közé, akkor sajnos nem fogjuk túl gyakran felvenni.

Persze egy másik lehetőség még marad: hozzávalókat is turkálni!

Méret

Inkább ne vegyünk meg olyan ruhát, amelyiken „csak egy kis átalakítást” kell végezni, de utána biztosan jól fog állni.

Az igazság az, hogy valószínűleg nem fog rajtunk jól állni, sőt még valószínűbb, hogy soha nem tesszük meg a kívánt átalakításokat. Hivatásos vagy tehetséges hobbivarrónők természetesen kivételek!

Gardróbrendezés
istockphoto

Fogyás, mint motiváció

Sem turkálóban, sem hagyományos boltban nem érdemes olyan ruhadarabokat választani, amire azt gondoljuk, hogy majd nemsokára belefogyunk.

Egyrészt általában nem így történik majd a dolog, másrészt pedig nem tudhatjuk előre, hogy honnan mennyit sikerül fogynunk, így azt sem tudjuk jól megbecsülni, hogy tényleg jól fog-e állni.

Táskák

Ha táskát vásárolunk a turkálóban, akkor alaposan nézzük át: a kopott, szakadt táska ugyanis lehet bármilyen márkás vagy első látásra gyönyörű, ha túlságosan használt vagy esetleg szakadt akár egy kis helyen is, akkor felesleges megvásárolnunk. Inkább várjunk türelemmel egy tökéletes fogásért!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást