Túlzottan ragaszkodsz hozzá? 3 dologra utal, ha minden idődet vele akarod tölteni

Túlzottan ragaszkodsz hozzá? 3 dologra utal, ha minden idődet vele akarod tölteni

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Túlzottan ragaszkodsz hozzá? 3 dologra utal, ha minden idődet vele akarod tölteni

Mindenkit jó érzéssel tölt el, ha rátalál arra a társra, aki ragaszkodik hozzá, és az érzéseit mindig őszintén ki is mutatja. De mi van akkor, ha ez az erős kötődés átmegy egy határon, és azon kapod magad, hogy egyszerűen nem tudsz létezni a pasid nélkül? Talán nem is sejted, de a túlzásba vitt ragaszkodás meglepő dolgokat fed fel a lelkivilágodról.

Bizalmi problémáid vannak

Amikor túlságosan ragaszkodni kezdesz a pasidhoz, gyakran a féltékenység és/vagy a bizalomhiány áll a háttérben.

Nincs azzal semmi baj, ha sok időt szeretnél tölteni a pároddal, és kíváncsi vagy, mi történik vele a hétköznapjai során, de ha megállás nélkül csak erre tudsz gondolni, sőt, még aggodalmaskodsz is, az cseppet sem egészséges. Sokszor ugyanis épp ezek a negatív gondolatok ültetik el a fejedben azt, hogy talán nem szeret téged eléggé, és biztosan csak átmenetileg van veled, mielőtt megismerkedne valaki sokkal jobbal.

Ez hosszú távon súlyos önbizalomhiányhoz vezet; ilyenkor a többség azzal próbálja megoldani a problémát, hogy minden idejét a pasijával tölti, mert akkor úgysem tud a srác félrelépni. Te ne ezt az utat válaszd! Inkább beszélj vele az érzéseidről, mert a bizalmi problémákat csak közösen tudjátok orvosolni.

Kezdesz szerelmes lenni

Ahogy a kapcsolatotok az idő előre haladtával fejlődik, úgy érezheted egyre jobban, hogy őszintén szerelmes lettél a párodba. Van, akinél ez rögtön az első napokban bekövetkezik, de nem ritka, hogy csak idővel, akár hetek elteltével alakul ki valakinél a rózsaszín köd.

Épp ezért sokan inkább megpróbálják titkolni (akár saját maguk előtt is) a szerelem érzését, hiszen nem tudják, az új párjuk fejében milyen gondolatok kavarognak. Az intenzív érzések viszont akaratlanul is arra késztethetnek, hogy minden idődet a pasiddal akard tölteni, mert az a meggyőződésed, hogy sosem unnátok rá egymásra.

Azért ne felejtsetek el lelassítani! Ha őszinték és mélyek az érzéseitek, inkább próbáljatok meg lépésről lépésre haladni a kapcsolatotokban, ahelyett, hogy elhamarkodott döntéseket hoznátok.

Lehet, hogy menekülsz valami elől

Előfordulhat, hogy egy stresszes életszakaszban jársz, és ezért szeretnéd minden idődet azzal a személlyel tölteni, aki igazán boldoggá tesz. Vagy talán azért akarsz sokat a pasiddal lenni, mert ő képes elterelni a figyelmed a kapcsolatodon kívüli problémáidról. Hiszen valljuk be, mégiscsak ő a legnagyobb támaszod!

Szakértők szerint viszont fontos, hogy a pároddal is beszélgess az életed más területén bekövetkező gondjairól, ahelyett, hogy szimplán elmenekülnél ezek elől.

Ha ugyanis a kapcsolatod a mentsvárad, és azért vagy sokat a pasiddal, hogy elterelje a figyelmed, azon kaphatod magad, hogy az életed minden más területe elkezdett összeomlani.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást