6 tudományos tény a női orgazmusról

6 tudományos tény a női orgazmusról

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 tudományos tény a női orgazmusról

A női orgazmus folyamatos vita tárgya az ezzel foglalkozó tudósok körében: valóságos-e és ha igen, miért történik?

Íme néhány fontos tudnivaló, amelyre a modern tudomány fényt derített.

A G-pont létezése

Biztosan mindenki hallott már arról a bizonyos G pontról, melynek ingerlésével a nőnek vadul erős orgazmusa lesz. Évtizedek óta próbálják bebizonyítani, hogy ez a pont létezik, mert fizikailag nagyon nehéz ezt megtalálni.

Azonban 2008-ban egy olasz kutatócsoport megoldotta a rejtélyt, így már megkezdődött a G pont megtalálásának oktatása is. Így azok a nők akik addig nem tudták milyen a G-pont orgazmus, most megtudhatják.

„Ez az első alkalom, hogy meg lehet állapítani egy egyszerű, gyors és olcsó módszerrel, hogy egy nőnek létezik a G pontja vagy sem”, mondta Emmanuele Jannini az olaszországi L’Aquila Egyetem kutatója.

Jannini talált néhány olyan biokémiai jelet, amely fokozott szexuális funkcióra utal a hüvely és hugycső közti szakaszban, ahol szerintük a G pont található. Ilyen biokémiai jel a PDES enzim, amely feldolgozza a nitrogén-monoxidot, amely a férfi erekciót váltja ki.

Ezért a kutatók hüvelyi ultrahangot használtak a hüvely és hugycső közti szakasz vizsgálatához. A csapat 9 olyan nőt vizsgált, akinek vaginális orgazmusa már volt és 11 nőt, akiknek még nem. Úgy találták, hogy a G pont területének szövete vastagabb volt az első csoportnál.
Jannini szerint ez azt jelenti, hogy „azoknak a nőknek akiknél nincs bizonyíték a G pontra, azoknak nem is lehet vaginális orgazmusuk”.

A kutatás nem szabály értékű, hiszen túl kevés nő volt megvizsgálva, ezért nem lehet megállapítani a G ponttal rendelkező és nem rendelkező nők arányát.

Az agy kikapcsol

Ez egy népi bölcsesség, hogy az emberek nem tudnak gondolkodni, ha szex jár a fejükben. Ez akkor is igaz, amikor a nőknek orgazmusa van, az agyuk kikapcsol.
Egy tanulmány kimutatta, hogy orgazmus alatt a női agy bizonyos területei kikapcsolnak, beleértve az érzelmekért felelős részt is.

A hatás kevésbé volt feltűnő a férfiaknál, ennek oka lehet az, hogy a férfi orgazmus olyan rövid, hogy nehéz agyi vizsgálatot végezni közben.

Sok nőnek nem lehet orgazmusa

A nők közel 50%-nak van valamilyen problémája a szexuális életével.
Ha a női szexuális diszfunkció (NSD) olyan gyakori, akkor ez az jelenti, hogy a mai társadalom félig működésképtelen?
Jeleneg is erőfeszítések folynak azért, hogy ezt is lehessen kezelni, mint betegség. A Viagrához hasonló impotencia elleni gyógyszerek már léteznek nők számára is, de vegyes eredménye van a nők körében ezért a kutatások tovább folynak.

Az orgazmus a génektől is függ

Az első női orgazmust vizsgáló genetikai tanulmány szerint, a nők közel 45% köszönheti a géneknek, hogy képes az orgazmusra.
Sok nőnek nincs orgazmusa a közösülés közben és vannak akiknek még maszturbációval sem lehet. Nagy mértékben befolyásolják a külső tényezők, mint a nevelés, de a genetikai tényező a legfőbb ok.

A technológia segít

Talán a legextrémebb megoldás az úgynevezett „Orgasmatron”; egy implantátum van helyezve a gerincvelőbe, és távirányítóval stimulál. Mivel nehezen találnak jelentkezőket a klinikai teszteléshez, ezért a készülék még jelenleg is fejlesztés alatt áll.

Marad néhány rejtély

A biológusok számára nem világos, miért van szükség a nők orgazmusára, és ami különösen érthetetlen, miért képesek a közösülésen kívül maszurbáció által az orgazmusra.
Elisabeth Lloyd kutató szerint, ez azt jelenti, hogy a női orgazmus egy evolúciós baleset, mint a férfi mellbimbók, amelyeknek bár nincs hasznuk, nincs jó ok arra, hogy ne legyenek.
 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!