Meg tudod csikizni magad? A válaszod elmondja, megfelelően működik-e az agyad

Meg tudod csikizni magad? A válaszod elmondja, megfelelően működik-e az agyad

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Meg tudod csikizni magad? A válaszod elmondja, megfelelően működik-e az agyad / 2. oldal

Ha mégis meg tudod csikizni magad

Ezzel eljutottunk a csikizés kérdéséhez is. Amikor ugyanis megpróbálod megcsiklandozni saját magadat, az agyad már előre tudni fog róla. Olyan ez, mint amikor úgy hallasz egy viccet, hogy tudod, mi lesz a csattanó. Azáltal, hogy tisztában vagy a befejezéssel, már nem fogsz olyan jót nevetni, mint az első alkalomnál, amikor még nem ismerted a poént.

Amikor megcsikized magad, az agyad számára ez nem meglepetés, és nem is lesz rád olyan hatással, mint ha valaki más csinálná. És ez sokat elmond ezen szerved egészségügyi állapotáról is!

Ilyenkor az agyadnak három része aktiválódik. Amelyik irányítja az érintés érzését, amelyik az érzelmekért és a pozitív visszaigazolásért felel, valamint az, amelyik a mozgással foglalkozik. Ha te nem vagy képes megcsikizni magad, az azt jelenti, hogy az agyad tökéletesen működik, és képes megkülönböztetni a hozzád tartozó részeket a külvilágtól. Egészséges, és nincs okod az aggodalomra. Akik viszont mégis meg tudják csikizni magukat, általában valamilyen mentális problémával küzdenek (sok esetben skizofréniával), és hallucinációt, vagy egyéb mellékhatásokat is észlelhetnek magukon.

Összességében tehát természetes dolog, hogy míg mások megcsikiznek téged, nem bírod visszafogni a nevetést, de ha magadat próbálnád, nem sikerülne. Az agy egy igazán különleges, kiismerhetetlen szerv, és még ebben az aprócska részletben is komoly szerepet játszik!

Képek forrása: unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást