7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok

7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok

Címlap / Életmód / Család / 7 dolog, amit tudnod kell, mielőtt harmadik gyermeket vállaltok

1. Egy gyerek mindig kimarad

És ezt saját emlékeim alapján mondom. Mi hárman voltunk testvérek, de valamiért egyikőnk mindig „kirekesztődött”, hiába szóltak ránk a szüleink. Volt, hogy a húgommal játszottunk, és az öcsémet nem akartuk bevenni, aztán az öcsémmel álltunk össze, és akkor a húgomnak nem jutott „hely közöttünk.”

És persze akadt olyan is, hogy én csak messziről néztem, ahogy ők játszanak, mert épp nem akartak bevenni. Persze idővel ezt kinőttük, és ma már nagyon jó testvérek vagyunk, így, hármasban, de gyerekként ez okozott nehéz pillanatokat. Ezért azt már most tudnod kell, hogy milyen fontos figyelni ezekre a jelekre, és tenni azért, hogy a gyermekek egy csapatként tekintsenek egymásra.

2. Közösen dűlőre jutni? Esélytelen!

Biztos, hogy már két gyereknél is tapasztalod, milyen nehéz kiválasztani, este melyik mesét nézzetek, mi legyen a vacsi, vagy épp ki játszhat a kék ruhás Barbie-babával.

De amikor három gyerek van, nem kettő, hanem mindenre rögtön három válaszlehetőség lesz. És ilyenkor nagyon nehéz közös nevezőre jutni, amit egy idő után már nem is annyira erőltettek. Idővel persze beletanultok, hogyan lavírozzatok ezekben a helyzetekben, de eleinte biztos, hogy sok fejtörést fog okozni!

3. Mindig hangzavar lesz otthon

A nagycsalád előnyei
SanyaSM/istockphoto.com

Van olyan ismerősöd, aki állítja, hogy a gyerekei minden nap szép csendben eljátszanak otthon, és sosem futkároznak, rosszalkodnak? Ne higgy neki! A valóságban ugyanis nemhogy három, de még két gyerek is nehéz meló, igenis hangoskodnak, mert nem hallják még úgy a hangjukat, és bármennyiszer rájuk szólhatsz, akkor is futkározni fognak (maximum akkor, ha nem látod őket).

Három gyermeknél pedig szinte biztos, hogy még nagyobb lesz a pezsgés otthon, és jó eséllyel csak éjszaka lesz csend. De ugyanakkor pont ez az egyik legcsodálatosabb dolog a nagy családban: a lakásban mindig hatalmas az élet!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást