Trükkök a tökéletes hajszín megtalálásához

Trükkök a tökéletes hajszín megtalálásához

Címlap / Stílus / Haj / Trükkök a tökéletes hajszín megtalálásához

Drasztikus változást szeretnél, vagy csak egy-két árnyalattal világosítanád vagy mélyítenéd a frizurád eredeti színét? Egy új árnyalat elképesztő mértékben feldobhatja a megjelenésedet – igen ám, de hogyan küszöbölhető ki a kellemetlen melléfogás lehetősége?

Második gyermekkor

Akár az első hajfestésedre készülsz, akár már vérprofi vagy a témában, mindenképpen érdemes vetned egy pillantást a kiskori képeidre, hiszen bennük rejlik a tökéletes árnyalat titka. 

Bátran próbálkozhatsz azokkal a színekkel, amelyekkel annak idején felruházott a természet – egészen biztosan jól fognak állni neked.
A trükk különösen segíthet a szőke fürtökre vágyóknak, mert megvéd a túl világos vagy túl sötét eredménytől.

Vedd figyelembe a szem- és bőrszíned!

Amennyiben olyan színre vágysz, amilyen még sosem volt neked, mindenképpen számolj a szem- és bőrszíneddel!

Akkor választhatsz a legtöbb hajárnyalat közül, ha ezek világosak – bár a túl sötét frizura akkor is öregíthet valamelyest. 

Olíva vagy kreol bőrtónus esetén pedig inkább a természetellenesen világos haj jelent veszélyt. Ha azok közé tartozol, akiknek pinkes beütésű a bőrük, voksolj a hamuszínekre az aranybarna és a –szőke helyett!

Próbáld fel!

Eszedbe jutott már, mennyire igazságtalan, hogy míg egy ruhadarabot vagy sminket simán fel-, illetve kipróbálhatsz, a sokkal maradandóbb hajszínnel már más a helyzet? Pedig itt is adott a lehetőség a kockázatmentes „demó verzióra”!

Kimosható hajfesték segítségével akár néhány órára is „belebújhatsz” a kiválasztott árnyalatba. A féltartós festékek általában 12 mosásig, a tartósak pedig 28-ig tartják a színüket. 
Fontos, hogy nagyon sok árnyalatos változtatást otthoni körülmények között – főleg egyetlen színezéssel – nem érhetsz el.

Fordulj szakemberhez!

Tartós hajfestéssel akár szőkéből fekete, vagy feketéből szőke is lehetsz. Az otthoni hajfestő készletek elképesztően széles színskálát kínálnak ugyan, bizonyos esetekben mégis mindenképpen érdemes fodrászszékbe ülnöd. 
Említettük már, hogy a sokárnyalatos változtatás ebbe a kategóriába tartozik, de sérült vagy érzékeny hajszerkezet, illetve több szín használata esetén is sokkal jobban jársz, ha inkább profira bízod a dolgot.

Haladj lépésenként!

Nyilvánvaló ugyan, hogy hollófeketéből nem lehetsz egyik napról a másikra platinaszőke – de fontos megjegyezni: ez fordítva is így működik. Sőt, drámai változtatás tervezésekor érdemes a köztes lépésekben melíroztatni. 

Ezáltal elkerülheted, hogy úgy tűnjön, mintha szőrmesapkaszerű paróka díszelegne a fejeden. Az átváltozás egyik lépcsőfokába talán annyira beleszeretsz, hogy rájössz, igen, ez lesz a te színed
A mértékletesség tehát nem szükséges rossz, hanem akár a siker kulcsa is lehet.

Természetes szőkeség

A természetesnek ható szőke haj titka a hiedelemmel ellentétben nem a kéthetenkénti festés. 

Érdemes több árnyalatot használni a haj hosszán, hiszen a töveknél meghúzódó sötétebb lehetővé teszi, hogy kifejezetten esztétikusnak, ombre stílusúnak hasson a lenövés. 

Ehhez azonban a végeknek is passzolniuk kell, a legvilágosabb részek pedig a legjobb, ha az arcod magasságában helyezkednek el.
Sőt, a vízszintes fokozatosság mellett melírra, satírra is szükség lehet a tökéletességhez.

Búcsú az ősz szálaktól

Az ősz árnyalatok egyre trendibbek – olyannyira, hogy már a legfiatalabbak is direkt keresik őket. 
Ha azonban nem érzed jól magad az idő múlásával járó ezüstös fénnyel, az első szálakat akár az eredeti színeddel megegyező féltartós festékkel is elfedheted
Amennyiben viszont a tincseid negyede már őszben pompázik, csakis a tartós festés jelenthet megoldást számodra, amit négy-hat hetente meg kell ismételned.
Te elégedett vagy a jelenlegi hajszíneddel? Milyen más árnyalatot próbálnál ki a legszívesebben?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást