10 tipp sminkesektől, amit a kozmetikai cégek nem kötnek az orrodra

10 tipp sminkesektől, amit a kozmetikai cégek nem kötnek az orrodra

Címlap / Stílus / Arc / 10 tipp sminkesektől, amit a kozmetikai cégek nem kötnek az orrodra

Mi is a különbség a bolti és a profi sminktermékek között?

Azt hinnénk, hogy a minőségi anyagok, a méltányos (fair trade) kereskedelem vagy a fenntarthatóság iránti elkötelezettség teszi sokkal borsosabb áruvá a high end márkák termékeit, pedig ez nem így van. Mindössze a szebb csomagolás és a híresebb sztárokkal való hirdetés a különbség. Vannak olyan cégek, akik a boltokban és rendelésre is szinte ugyanazt a formulát használják, más-más árakon.

A „hipoallergén” vagy „nem komedogén” jelzések nem sokat jelentenek

Manapság mindenki a „természetes”, úgynevezett allergénektől mentes termékeket keresi, ezért a gyártók előszeretettel biggyesztik a csomagolásra a „hipoallergén” szót, de ez szinte semmit nem jelent. Nincs hivatalos szabályozás arra, hogy mi számít hipoallergénnak és mi nem, ők pedig kihasználják ezt.

Ólommentes benzin, de rúzs?

A benzinben és a festékekben már tiltott az ólom használata, de meglepő módon a rúzsokban még nem. Egy 2012-es vizsgálat szerint a legnépszerűbb gyártók közel 400 árnyalatában találtak ólomszármazékot. 

Rúzsokban lévő ólomszármazék
Ashley Piszek/unsplash.com

A varázsszer, ami 90 százalékban gátolja a bőr öregedését?

És egy tavalyi felmérés szerint az amerikai emberek közül csak minden tizedik használja napi rendszerességgel? Nos, ez nem más, mint a napfényvédő. Ha tényleg hatékonyan szeretnél tenni az öregedés látható jelei ellen, minden nap kenj magadra fényvédő krémet, még a felhős napokon és télen is, mert az UV sugárzás akkor erős. A fényvédős alapozó remek, de a füledre, nyakadra és a kézfejedre is gondolj, oda krémet kenj.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást