Ezek a trükkök segítenek életre kelteni a szobanövényeidet

Ezek a trükkök segítenek életre kelteni a szobanövényeidet

Címlap / Otthon / Kert és terasz / Ezek a trükkök segítenek életre kelteni a szobanövényeidet / 2. oldal

Jöhet a tápoldat!

Nem csak neked és a kis kedvenceidnek van szükségetek tápanyagra, hanem a növényeknek is. Egy idő után a föld ugyanis kevés lesz nekik, és más módon is el kell juttatnod a levelekbe és szárakba a tápanyagot.

Abból tudhatod, hogy ennek hiánya áll fenn, hogy a levelek elkezdenek elszíneződni, és a növény teljesen megáll a növekedésben.

Szerezz be virágüzletekben tápoldatot, és az utasításoknak megfelelően adagold a növényhez. Olvasd el, mennyi idő alatt fejti ki a hatását, hiszen van, amelyik már egy-két nap után, de olyan is, amelyik csak hetek múltán okoz szembetűnő változást!

Szobanövény ültetése
istockphoto

Az utolsó lépések

Mostantól arra kell figyelned, hogy mindig csak akkor locsold a növényedet, ha száraz a földje, máskülönben ismét túlöntözheted.

Ha tényleg van még esélye, akkor 3-4 héten belül új leveleket fogsz látni rajta ott, ahol a régiek már leestek.

Kis idővel később érdemes lehet levágni azokat a szárakat és leveleket, amik még sérültek vagy nem hoznak már új hajtásokat, helyet adva a frisseknek.

Ha egy hónap után sem látod a változást, ellenőrizd a korábban látott, akkor még élő leveleket és szárakat. Ha ezek is elkezdtek bebarnulni, valószínűleg már nem lehet megmenteni a növényt, de az egy hónapos periódus végét mindenképpen várd ki!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást