5 trópusi úti cél, ahol most sokkal jobban érezném magam

5 trópusi úti cél, ahol most sokkal jobban érezném magam

Címlap / Kikapcsolódás / 5 trópusi úti cél, ahol most sokkal jobban érezném magam

Sokan a karácsonyi időszakban útra keltek, és olyan helyekre utaztak, ahol épp nyár van. Így nem kellett a nyirkos télben karácsonyozniuk, hanem részük lehetett valami másban is. A múlt idő most sajnos jelen idővé vált, ugyanis most nemhogy a trópusokra, még a Balatonra sem utazhatunk.

Mindig nagyon szerettem utazni, de Európán kívül nem jártam még soha. Nem tudom, valahogy így alakult. Amikor a gyerekeim megszülettek, eldöntöttem, hogy Magyarországot szeretném nekik elsősorban megmutatni. Sokk helyen voltunk együtt, most már jöhet a tenger, az egzotikus úti célok. Majd talán jövőre… remélem.

Sok olyan hely van ezen a Földön, ami számomra bakancslistás. Vannak köztük igazi téli úti célok is, például Izland, de lássuk most, melyek azok a trópusi helyek, ahol most biztos sokkal jobban érezném magam. 

1/5. Bali

Az örök kedvenc… valószínűleg nem csak nekem bakancslistás. Bizonyára az Ízek, imák, szerelmek című film is hozzájárult ahhoz, hogy az egyik nagy vágyam ide eljutni. Igaz, hogy a száraz évszak november végén véget ér, és beköszönt az esős időszak, az indonéz sziget mindig ámulatba ejtően csodálatos.

Vulkánok, a képeslapokról is jól ismert lankás rizsföldek, hegyek, völgyek, utánozhatatlan szépségű tengerpartok teszik ellenállhatatlanná. Itt nem kell sietni sehova, minden olyan emberi. Nyüzsgő piacok várnak, ahol beszerezhetők a helyi konyha alapanyagai. Mivel a lakosság több, mint 90%-a hindu, kihagyhatatlan egy-egy gyönyörű hindu templom.

Bali
Ermakova Elena/istockphoto.com

2/5. Zanzibár

Tanzániától nem messze, az Indiai-óceánon van egy sziget, amely egzotikus fűszerillatba burkolózva várja, hogy meghódítsák. Zanzibár Town, a sziget fővárosa az UNESCO Világörökség része, egyszerűen gyönyörű. Az egész szigetet a vakító türkiz tenger öleli magához, mint egy szerelmespár az érintetlen természet ölén. Nem lehet nem vágyni rá!

Zanzibár
blankita_/istockphoto.com

3/5. Srí Lanka

Mi jut eszedbe Srí Lankáról? Hát, persze, hogy a tea! Hatalmas ültetvényekben gyönyörködhetsz itt, egyedülálló, az biztos! A tengerpartok mellett húzódó esőerdők lenyűgöző látványt nyújtanak. Srí Lankán nagy indiai elefánt-populáció él nemzeti parkokban. 

Srí Lanka
danilovi/istockphoto.com

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»