Trendi körmök: az újságpapír módszer

Trendi körmök: az újságpapír módszer

Címlap / Stílus / Test / Trendi körmök: az újságpapír módszer

Ha igazán egyéni körmöket szeretnénk, akkor próbáljuk ki az újságpapír módszert. Ez az egyszerű, gyors és látványos kivitelezési mód akár az önkifejezésre és a humorunk megmutatására is lehetőséget adhat! Lássuk a lépéseket!

Kellékek

Állítsuk össze a kellékek listáját, vagyis vegyünk elő egy világos körömlakkot (legjobb a fehér), egy fedőlakkot, egy vattapamacsot, fültisztítót, körömlakklemosót, néhány újságpapírt (lehet színes is), ollót, egy kis poharat, valamint egy kis alkoholt.
Tiszta alkoholt is használhatunk, de a magas alkoholtartalommal rendelkező italok (vodka, pálinka) is megteszi. Kb. 1 cm vastagságban töltsük fel vele a poharat.

Mintázat

Az újságpapírból vágjuk ki azt a részt, amivel szeretnénk a körmünket díszíteni. Ez lehet több soros apró betű, vagy szórészlet, egy kicsi kép, vagy akár egyetlen nagyobb méretű betű, vagy akár egy név is.
Ez utóbbit természetesen érdemes a körmünk hosszúságához igazítani. Vágjuk ki a kiválasztott részt nagyjából olyan alakúra, mint a körmünk, de semmiképpen sem kell a tökéletes egyezésre törekednünk.

Alapozás

A körmünket fessük ki a kiválasztott színre. A legideálisabb, ha ez a matt fehér, vagy ha mást szeretnénk, akkor is érdemes arra törekednünk, hogy minél világosabb legyen, hiszen annál jobban mutat majd rajta a díszítő minta.
Fessük be a körmünket, majd várjuk meg a körömlakk tökéletes száradását. Ha szükséges, akkor a tökéletes fedés miatt használjunk két réteget. 

Áztatás

A kivágott újságpapír darabokat egyesével áztassuk be az alkoholba. Ezáltal a feliratok vagy a kiválasztott képek kioldódnak, és szépek, látványosak lesznek a körmeinken.
Hagyjuk benne néhány másodpercig, de fontos, hogy az újságpapír ne ázzon szét. A legjobb, ha a körmünket is beledugjuk, és azzal tartjuk a papírdarabot.

Felhelyezés

A papírt vegyük ki és tegyük az alkoholos körmünkre. Nyomjuk rá jó erősen, és törekedjünk arra, hogy ne mozduljon el, mivel az elmaszatolja a feliratot.
Tartsuk így néhány másodpercig, majd óvatosan fejtsük le a papírt a körmünkről. A felirat nyoma ott marad, mintha a körmünkre nyomtatták volna!

Javítás

Ha valami miatt mégsem vagyunk elégedettek (pl. elcsúszott a papír, vagy nem oda került, ahova szeretnénk, vagy nem látszik tökéletesen mindenhol, akkor egyszerűen csak töröljük le és kezdjük újra a műveletet.
Fontos, hogy legközelebb határozottabb mozdulatokkal próbálkozzunk és erősebben nyomjuk mindenhol a körmökre a lapot.

Fixálás

Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, várjuk meg, amíg a körmünk tökéletesen megszárad, majd tegyük a köröm egész felületére színtelen fedőlakkot.
Ez egységesebb színt ad a körmeinknek, és a díszítést is védi. Nem utolsó sorban pedig ki is emeli a nyomatunkat úgy, hogy egy kis fényt is ad a körmöknek.

Nyomok eltüntetése

Ha nagyobb lapokat használtunk, mint amekkorák a körmeink, akkor könnyen előfordulhat, hogy a bőrünket is befestettük a betűkkel.
A fedőlakk száradása után egyszerűen mossuk meg alaposan a kezünket, és a nyomok eltűnnek. Próbálkozhatunk körömlakklemosóval is, vagy azzal, hogy a maradék alkoholba mártott fültisztítóval eltávolítjuk a felesleget.

Kreatív megoldások

A módszerből egyértelműen következik, hogy végtelen számú díszítési mód lehetséges. Ha szeretnénk, akkor lehet csak betűket elhelyezni, amelyek az egymás mellé tett ujjainkon összeolvasva egy értelmes szót adnak ki.
Csak szövegrészek is nagyon jól tudnak mutatni, hiszen ekkor tényleg olyan lesz, mintha újságpapír borítaná a körmeinket.  Szóval csak kreatívan, találjuk meg a legszebb és legegyénibb megoldást!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást