A húsvét tagadhatatlanul a finom falatokról szól. A legnagyobb előnye ennek az ünnepnek a többivel szemben azonban az, hogy a hagyományos ételek többsége, melyet ekkor fogyasztanak, a legtöbb diétába beilleszthető. Többek között a sonka és a tojás is kiváló fehérjeforrást biztosít! A legrizikósabb pontot a sütemények jelentik, de nem kell aggódni, rengeteg egészséges verzióból választhatunk, melyek legalább olyan finomak, mint az eredeti receptúrák!
4/4 Muffin helyett Húsvéti fészek
Hozzávalók a fészekhez: 1 ½ csésze puffasztott rizs vagy quinoa, 1/3 csésze nyers kakaópor, 6 evőkanál juharszirup (vagy méz), 5 evőkanál kókuszzsír, 2 evőkanál mandulavaj.
Hozzávalók a tojásokhoz: 1 csésze kesudió, 100g olvasztott kakaóvaj, ½ csésze málna (lehet fagyasztott is), ½ csésze eper (lehet fagyasztott is), 4 evőkanál juharszirup (vagy méz), ½ citrom leve, 1 teáskanál kurkuma, ½ teáskanál vanília por (vagy aroma), csipetnyi só.
Elkészítés: Először is a fészket készítjük el. Ehhez a kókuszzsírt, a kakaóport, mandulavajat és a juharszirupot feltesszük egy kis lábasba melegedni, nagyjából 5 percre. Mikor szép selymessé olvadt a keverékünk, hozzá adjuk a puffasztott quinoa-t, és alaposan átforgatjuk. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egy muffin formába adagoljuk, kis fészkeket kialakítva, és hűtőbe tesszük pihenni. Jöhetnek a tojások és/vagy nyuszi figurák. A kesudiót egy mixer segítségével krémes (vaj) állagúra turmixoljuk. Ezt követően hozzáadjuk a kakaóvajat, vanília port, juharszirupot és a sót, majd további 3 percig összedolgozzuk a mixer segítségével. A kapott masszát két részre vesszük, az egyikhez hozzákeverjük a málnát és az epret, majd további 2 percig eldolgozzuk a mixer segítségével. Ezt követően tojás vagy nyuszi alakú szilikon formákba adagoljuk, és a mélyhűtőbe tesszük. A massza másik feléhez hozzákeverjük a citromlevet és a kurkumát, majd ezt is külön szilikon formába töltjük, és fagyasztóba tesszük. Tálalásig hűtőben tároljuk őket!
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!