A húsvét tagadhatatlanul a finom falatokról szól. A legnagyobb előnye ennek az ünnepnek a többivel szemben azonban az, hogy a hagyományos ételek többsége, melyet ekkor fogyasztanak, a legtöbb diétába beilleszthető. Többek között a sonka és a tojás is kiváló fehérjeforrást biztosít! A legrizikósabb pontot a sütemények jelentik, de nem kell aggódni, rengeteg egészséges verzióból választhatunk, melyek legalább olyan finomak, mint az eredeti receptúrák!
3/4 Répatorta helyett sütés nélküli csokis brownie
Elkészítés: A mogyorót egy sütőtálcára tesszük és 180°C-os sütőben, folyamatos kevergetés mellett 5-10 percig pirítjuk. Ezt követően hagyjuk kihűlni, majd egy mixerbe tesszük, és morzsa állagúra daráljuk. A magozott datolyát, a kakaóport, a juharszirupot és a sót hozzáadjuk és alaposan összekeverjük a mixerben. A kapott masszát egy kis (27*20 cm) sütőformába tesszük, és hűtőbe rakjuk pihenni! A krém összetevőit szintén a mixer segítségével krémesre dolgozzuk, majd a hűtött alapra tesszük és eloszlatjuk. A tetejét megszórhatjuk aprított mogyoróval, majd irány a hűtő 3-4 órára!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!