Ha az alábbi 6 dolog közül csak 1 is igaz a barátságotokra, toxikus a kapcsolatotok

Ha az alábbi 6 dolog közül csak 1 is igaz a barátságotokra, toxikus a kapcsolatotok

Címlap / Életmód / Ha az alábbi 6 dolog közül csak 1 is igaz a barátságotokra, toxikus a kapcsolatotok / 2. oldal

4. Nem bízol meg bennük

Ez kétféleképp is megnyilvánulhat. Van az a helyzet, amikor úgy érzed, semmit sem mondhatsz el a barátnődnek, mert tudod, hogy kifecsegi, tovább adja, vagy visszaél vele. Ilyenkor persze sokan felteszik a kérdést: akkor miért barátkozol vele? De amikor egy ilyen helyzetbe kerülsz, sokkal nehezebb tisztán látni, és sok esetben még nehezebb elengedni egy régi, egykor nagyon jó ismerőst.

A másik helyzet az, amikor azt érzed, hogy nem is igazán hihetsz a szavának, mert sokat hazudik, füllent, vagy átver, és később úgyis lemondja a közös programokat. Amikor már gyakran feltűnik, hogy a sztorijai totálisan ellent mondanak egymásnak, és sokadszor felültetett, érdemes meggondolni, mennyire őszinte ez a barátság valójában.

Mérgező barátság jelei
puhimec/istockphoto.com

5. Zéró empátia

Próbálod megosztani vele a szomorúságodat, de semmiféle együttérzést nem tapasztalsz? A szakításod után annyit mond, hogy “szedd össze magad”, és inkább elvisz bulizni, mint hogy meghallgassa, mi jár a fejedben? Sajnos sokan nem gondolnak bele, hogy az empátia mennyire fontos dolog egy barátságban.

Ez az a tulajdonság, aminek mindig jelen kellene lennie, még akkor is, ha nem értetek egyet, vagy ezerszer figyelmeztetted a pasija miatt, aki végül szakított vele. Ha úgy érzed, pont a legjobb barátnődnek nem mondhatod el az érzéseidet, mert csak kritizálni fog érte, valószínűleg ez a barátság nem is olyan értékes, mint azt szeretnéd hinni.

6. Irigy és féltékeny rád

Érezted már azt, hogy a legjobb barátnőd irigykedik a sikereidre, féltékeny a boldog kapcsolatodra, és minden örömhíred esetén csak magát sajnálja? Ha mindent elkövet, hogy ilyenkor ne rólad, hanem róla szóljon a beszélgetés, és még utal is arra, hogy szerinte neki jobban kijárt volna a sikered, vigyázz vele!

Ő tipikusan az a barát, aki az első adandó alkalommal elárul, ha azzal magát hozhatja előnybe, és később csak annyit mond, hogy irigykedsz rá, mert jobb nálad. Érdemes kétszer is meggondolni, kell-e ilyen ember az életedbe, mert a negatív energiái a te életedet is tönkreteszik.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást