Kikapcsolódás / Szórakozás

5 ember, aki történelmi katasztrófákat jósolt meg, de senki se hitt nekik

5 ember, aki történelmi katasztrófákat jósolt meg, de senki se hitt nekik

Ez nem egyedi eset, hiszen ha visszatekintünk az időben, sorra találunk olyan tragédiákat, amik elkerülhetőek lettek volna, ha az emberek figyeltek volna azokra, akik megjósolták őket. Az alábbi öt esetben az a közös, hogy senki nem hitt azoknak, akik előre megjövendölték, mi fog történni. Hogy mi a tanulság? Az, hogy csak azért, mert egy jóslat lehetetlennek tűnik, még nem feltétlenül őrültség.

Cofer Black, aki tudta, hogy terroristák tervezik 9/11-et

2001-ben az egész világ döbbenten figyelte, ahogy a repülőgépek becsapódnak a World Trade Center-be és az ikertornyok összeomlanak.

Az eset az egész emberiséget sokkolta, pedig azóta egyre több bizonyíték gyűlt össze arra vonatkozóan, ahogy az akkori amerikai elnököt, George W. Busht figyelmeztették erről.

2001 júliusában a CIA terrorizmusellenes osztályának vezetője, Cofer Black találkozott Condoleeza Rice-szal és beszámolt arról, hogy értesüléseik szerint „komoly terroristatámadást terveznek az Egyesül Államok ellen, heteken belül”.

Ennek ellenére a kormány semmilyen óvintézkedést nem foganatosított és tudjuk, hogy ennek végül milyen katasztrofális következményei lettek.

 

1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást