Hozzávalók:
– 2 evőkanál sótlan vaj
– 1 szál friss zsálya
– 40 dkg hámozott, apróra vágott tök
– 1 kis vöröshagyma, durvára vágva
– 3 nagy gerezd fokhagyma, zúzott
– só
– 40 dkg kerek szemű rizs
– 50 ml száraz fehérbor
– 80 ml tyúkhúsleves – alaplé
– parmezán háncsok (opcionális)
– 15 dkg reszelt parmezán
– frissen őrölt bors
– 2 nagy marék rukkola
Elkészítése:
1. Egy 6 literes kuktában közepes-magas lángon olvasszuk meg a vajat, dobjuk hozzá a zsáját. Adjuk hozzá a tököt, hagymát, fokhagymát, 1 teskanál sót. Keverjük össze 2 percig puhítsuk a zöldségeket.
2. Adjuk hozzá a rizst, 1-2 percet kevergetés mellett pirítsuk, majd öntsük hozzá a bort, húslevest és a vizet. Zárjuk le a kukta fedelét. Ha felfőtt, csökkentsük a hőmérsékletet és főzzük 10 percig.
3. Óvatosan vegyük le a kukta fedelét, majd keverjük össze. Ha még maradt rajta lé alacsony hőmérsékleten hagyjuk elpárologni. Adjuk hozzá a parmezán sajtot, sózzuk, borsozzuk, és keverjük hozzá a rukkolát. Díszítsük parmezán háncsokkal.